Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu - sprejmi Migimigi izziv

Dogodek je namenjen predstavitvi Slovenske turnokolesarske poti (STKP) javnosti, omogočiti prvo izkušnjo vožnje po njej turnim kolesarjem, ki je še ne poznajo in znova na najprimernejši način pokazati javnosti, da je turno kolesarstvo razširjena priljubljena oblika rekreacije za širši krog aktivnega prebivalstva.

Slovenska turnokolesarska pot
 (STKP)
 je razdeljena na 41 etap v skupni dolžini kar 1850 km. Sami je v enem dnevu ne moremo prekolesariti, združeni bomo to storili z lahkoto. Posodi nam svojo kolesarsko moč in izkušnje in nam pomagaj, da skupaj Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu!>>> Sporočilo za medije in obširnejše informacije o dogodku >>>

Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu bo izveden pod vodstvom usposobljenih turnokolesarskih vodnikov Planinske Zveze Slovenije v skladu z vsemi načeli vodništva. Vse pravice in odločitve glede izvedbe dogodka so v domeni Komisije za turno kolesarstvo PZS.

Izbrane etape STKP smo za dogodek 1. junija 2019 razdelili na dve zahtevnostni stopnji:
  • osem lažjih etap (na zemljevidu označeno z oranžno barvo). Prijavi se čim prej, ker je število udeležencev omejeno zaradi števila vodnikov in vlakovnih zmožnosti.
  • 33 zahtevnejših etap za tiste najbolj pripravljene. Sprejeli bomo do 8 udeležencev na etapo. Povezali se boste z vodnikom posamezne etape in se uskladili glede možnosti udeležbe.

Vse trase so deloma prilagojene železniški povezavi (ŽP). S to prilagoditvijo smo želeli približati Slovensko turno kolesarsko pot širšemu krogu turnih kolesarjev in spodbuditi razmišljanje o trajnostni mobilnosti.Udeležba je brezplačna! Če si kot udeleženec pripravljen prispevati k opremljanju in vzdrževanju STKP, lahko to storiš s prostovoljnim prispevkom na TRR SI56 6100 0001 6522 551 pri Delavski hranilnici, model 00, sklic 3-10-10, namen: STKP.
Slovenska turnokolesarska pot poteka mimo 111 kontrolnih točk. Njihov obisk dokažete z odtisom žiga v Dnevnik Slovenske turnokolesarske poti, ki ga najdete v Planinski trgovini PZS v Ljubljani, v spletni planinski trgovini, v bolje založenih knjigarnah ter v nekaterih kočah in ostalih kontrolnih točkah Slovenske turnokolesarske poti.