Turnokolesarski tabor 2016

KRANJSKA GORA, 13. - 18. avgust 2016

Komisija za turno kolesarstvo PZS organizira 8. turnokolesarski tabor, ki bo potekal od sobote, 13. avgusta, do četrtka, 18. avgusta 2016 v mladinskem hotelu Barovc v Kranjski gori na Gorenjskem. Spoznali bomo vršace Julijskih Alp, Karnijskih Alp in Karavank, smaragdna jezera, zelene gozdove in visokogorske pašnike. Z višin se bomo naužili širnih razgledov, v doline se bomo spuščali po z iglicami posutih poteh. Če bo le prilika se bomo osvežili v bližnjih jezerih. Turno kolesarstvo predstavlja enkratno kombinacijo odkrivanja in doživljanja narave na kolesu. V pomoč pri odkrivanju smo za vas pripravili kolesarski tabor, kjer se boste lahko v spremstvu izkušenih turnokolesarskih vodnikov podali novim doživetjem naproti.

POGOJI ZA UDELEŽBO: starost: tečaj je namenjen celotni turnokolesarski populaciji - od zelo mladih v spremstvu starša do tistih v bolj zrelih kolesarskih letih. Temu je prilagojen tudi program, ki bo sestavljen tako, da bo prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev (dve zahtevnostni skupini); oprema: udeleženci morajo imeti tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in drugo osebno opremo, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice). Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tečaj. Udeleženci morajo imeti ob prijavi poravnano članarino pri PD za leto 2016! Število udeležencev je omejeno na 20.

Cena tabora: 260,00 €

Cena tabora vključuje 5 polpenzionov (zajtrk in glavni obrok zvečer) in malico za na ture, vodene kolesarske izlete, strokovne delavnice, gradivo (zemljevidi, opisi poti, ...), zavarovanje, organizacijo. V ceni niso vključeni prevozi v okviru tabora (npr. prevoz do izhodišč izven kraja bivanja).
Kandidati morajo poslati prijavnico na naslov Komisija za turno kolesarstvo, p. p. 214, 1001 Ljubljana ali na elektronski naslov:turno.kolesarstvo@pzs.si (pod Zadevo obvezno vpišite: Tabor KTK).
Rok prijav je nedelja, 11. julij 2016 oz do zapolnitve prostih mest. Za dodatne informacije pokličite na tel. 01 434-56-86 ali pišite na e-naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

PROGRAM: Udeleženci bodo imeli vsak dan na izbiro dve turi, lažjo in težjo. Torek (oz. glede na vremensko napoved) bomo za spremembo (in počitek) namenili delavnicam: tehniki vožnje, servisu kolesa, opremi, načrtovanju ture, orientaciji. Tisti, ki pa bi želeli tudi ta dan preživeti na kolesu, pa bodo lahko obiskali kolesarski park Kranjska gora. Ob vsem tem bo seveda še čas za druge oblike družabnosti, kot so odbojka, kitara, ... Podroben program tabora bo objavljen.

PRIJAVNICA:

DOC oblika 159 KB

PDF oblika  228 KB