Dobro obiskana šola turnega kolesarjenja v Ljubljani

Maja in junija je pod okriljem TKO PD Kranj in TKO PD Ljubljana Matica, Kluba gorskih kolesarjev Volja in Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije v Ljubljani potekala brezplačna šola turnega kolesarjenja, ki je bila številčno obiskana in uspešno izpeljana.
Dobro obiskana šola turnega kolesarjenja (foto Denis Cindro)
Imeli smo kar nekaj zanimivih predavanj - o turnem kolesarjenju, Slovenski turnokolesarski poti (STKP) in zakonodaji, o kolesih in opremi, o servisiranju koles, o navigaciji, prehrani športnikov ... (celoten program) Poleg tega smo imeli tudi nekaj tur, začetna spoznavna tura je bila 10. maja na Golovcu.
Spoznavna tura na Golovcu (foto Denis Cindro)

Sledil je predogled ture za ljubljansko šolo turnega kolesarjenja po Polhograjcih. Med tednom, natančneje 24. maja, smo imeli tečaj tehnike vožnje v bike parku v Podutiku.

V soboto, 26. maja 2018, smo imeli skupno celodnevno turo na Jakoba, Govejk in na Osovnik. Bilo nas je mnogo, vreme je bilo fajn in lepo smo se imeli. V resnici so bili trije vzponi, prvi na Jakoba, sledil mu je spust v dolino do "Legastje", nato strm vzpon do doma na Govejku, nato malo dol in več strmo navzgor do brunarice pod Osovnikom, za konec pa še en lep spust v dolino.

Udeleženci celodnevne ture v Polhograjske Dolomite (foto Darko)

Nato je 2. junija 2018 sledila še druga skupna tura, tokrat na Logaškem, organizirana in odpeljana je bila pod budnimi očmi Matica in Urbana, ki sta nas peljala po njihovih lepih enoslednicah (Logatec, Strmica, Ulovka, Planina nad Vrhniko, Zaplana in nazaj v Logatec).

Druga skupna tura - tokrat na Logaškem (foto Denis Cindro)

Šola turnega kolesarjenja se je 16. junija zaključila z intenzivnim seminarjem tehnike vožnje na Krvavcu. Hvala vsem za udeležbo.

Denis Cindro, KGK Volja

* Več fotografij si lahko ogledate v spletni galeriji Denis Cindro. >>>