Šola turnega kolesarjenja

Turno kolesarstvo je posebna zvrst gorskega kolesarstva, pri kateri je cilj predvsem doživetje v naravi. Za varne in uživaške vožnje pa je potrebno tudi nekaj znanja o tehniki vožnje, prehrani, varnosti, varovanju narave in še čem. V teoriji in praksi vam jih bodo v brezplačni šoli predstavili člani TKO Kranj in TKO Matica, Kluba gorskih kolesarjev Volja in Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije.
Turnokolesarska tura (foto Manca Čujež)
Prijave so že zaključene.

Program predavanj:


Predavanja se pričenjajo ob 20. uri v predavalnici Planinske zveze Slovenije (Ob železnici 30 a, Ljubljana).Skupne ture:
  • Spoznavna tura na Golovcu, 10. maj cilj: udeleženci šole se spoznajo med seboj. Ocenimo njihovo tehniko vožnje, spoznamo dinamiko skupine in ocenimo težavnost tur, ki bi prišle v poštev za njihov nivo znanja.
  • Vaje tehnike vožnje, 24. maj – v kolesarskem parku.
  • Celodnevna tura v Polhograjskih Dolomitih,  točen datum bomo določili med potekom šole.
  • Celodnevna tura, cilj po dogovoru z udeleženci, junij.
  • Zaključni intenzivni seminar tehnike vožnje na Krvavcu, 16. junij.

Popoldanske skupne ture bodo potekale z zborom ob 17. ali 17.30 uri na izbrani zbirni točki, celodnevne ture pa ob 9. uri.

Predavatelji so turnokolesarski vodniki PZS, člani KGK Volja, prvo pomoč bo predaval zdravnik, član GRZS.

Več informacij dobite na elektronskem naslovu info@kgkvolja.si ter na spletni strani www.kgk.volja.si. Udeženci so dolžni poskrbeti za ustrezno zavarovanje.