Komisija za turno kolesarstvo na festivalu Črna luknja na Koroškem

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije (KTK PZS) v torek 22. julija v sklopu festivala Črna luknja (Black Hole Bike Festival) na Koroškem organizira kolesarsko turo na Strojno ter pripravlja predstavitev tečaja za turno kolesarskega vodnika in za turno kolesarski tabor, ki bo letos potekal na Pohorju.
Utrinki s ture na Strojno na turno kolesarskem taboru Koprivna 2012, foto Karmen Razlag
Kolesarski festival Črna Lukna je večdnevni množični turno kolesarski rekreativno-tekmovalni dogodek. Organizatorji so združili najboljše, kar lahko na področju turnega kolesarjenja ponudi Koroška. In Koroška ima kaj nuditi, saj v zadnjih letih postaja ena najbolj priznanih turno kolesarskih turističnih destinacij, kamor prihajajo uživat kolesarji z vsega sveta.

Predvideni turno kolesarski program KTK PZS poteka v torek 22. julija v Eko hotelu Koroš:

  • 12:00 - predstavitev tečaja Turno kolesarski vodnik,
  • 12:45 - predstavitev Turno kolesarskega tabora Pohorje 2014,
  • 14:00 - kolesarska tura na Strojno z izhodiščem v Prevaljah (vabilo v priponki spodaj).

Pred tem imate možnost preizkusiti svoje sposobnosti v Single trail parku Jamnica, kjer vam je na voljo mreža enoslednic.

Vabljeni vsi, ki želite izvedeti več o turnem kolesarjenju, o izobraževanju samem, kakor tudi o letošnjem turno-kolesarskem taboru. Pridružite se nam tako na predavanju, kakor tudi na kolesarski turi na Strojno.

Komisija za turno kolesarstvo

 Vabilo na turno kolesarski izlet na Strojno (799 KB)