6. turnokolesarski tabor KTK Pohorje 2014

Komisija za turno kolesarstvo PZS organizira že 6. turnokolesarski tabor, ki bo potekal od torka do nedelje, 12. do 17. avgusta 2014, na Štajerskem. Baza tabora bo tako kot lani hotel Veter v Rušah, kjer bo poskrbljeno za nastanitev, prehrano in ostale aktivnosti.
Turno kolesarstvo predstavlja enkratno kombinacijo odkrivanja in doživljanja narave na kolesu. In prav mogočni gozdovi na Pohorju ter razgiban greben Kozjaka so enkratna priložnost za odkrivanje in doživljanje lepot, s katerimi nas je obdarila narava. V letu 2014 bomo s KTK tako že drugič gostovali na Štajerskem koncu. Ruše so namreč naravnost idealno izhodišče za kolesarska raziskovanja in potepanja tako po Pohorju kot tudi Kozjaku. Pod vodstvom izkušenih turnokolesarskih vodnikov se boste v družbi novih (ali tudi starih) kolesarskih prijateljic in prijateljev tako lahko podali novim kolesarskim doživetjem naproti.  

PROGRAM:
V šestih dneh boste dodobra spoznali pohorske in kozjaške gozdove, uživali v lepih razgledih ter nenazadnje tudi dobri kolesarski družbi. Na vas nestrpno čaka 5 nepozabnih kolesarskih izletov. Seveda bomo za tiste manj vešče organizirali tudi lažji spust, tako da boste vsi udeleženci prišli na svoj račun. Nekatere ture bomo popestrili tudi s peš vzponi na bližnje vrhove oz. oglede naravnih znamenitosti. Glede na vremensko napoved bomo en dan izkoristili za manj zahtevno turo, ki bo obsegala voden ogled Maribora ter lagodno vožnjo ob nabrežju reke Drave. Čas po kolesarskih turah pa bomo namenili različnim delavnicam: tehniki vožnje, osnovah servisa kolesa, debati o kolesih in opremi turnega kolesarja, načrtovanju kolesarske ture in še marsičem. Ob vsem tem bo seveda še čas za druge oblike aktivnosti, kot so voden ogled Ruš, kopanje v letnem bazenu, odbojka na mivki, družabni večeri...

Podroben program tabora bo objavljen na domači strani Komisije za turno kolesarstvo PZS.

POGOJI ZA UDELEŽBO:
Starost: Tabor je namenjen celotni turno (gorsko) kolesarski populaciji od mladine (najnižja starost je 15 let ob obveznem spremstvu polnoletnih oseb) do tistih v bolj zrelih kolesarskih letih. Temu je prilagojen tudi kolesarski del programa, ki je prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev in se bo izvajal v dveh zahtevnostnih skupinah. Osnovni predpogoj pa je dobra fizična pripravljenost.

Oprema: Udeleženci morajo imeti tehnično brezhibno gorsko* kolo s profiliranimi gumami in drugo osebno opremo, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, kolesarska oblačila... ). Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tečaj. Vodstvo tabora si pridružuje tudi pravico, da prijavljene z neizpravnimi oz. neustreznimi kolesi tudi zavrne.

Članarina: Udeleženci morajo imeti ob prijavi poravnano članarino pri PD za leto 2014!
Omejitve: Število udeležencev je omejeno na 20.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov
z lanskoletnega turnokolesarskega tabora Pohorje 2013.

CENA:
Cena tabora: 220 €.
Vključuje: - 5 x polpenzion (nočitev v 4-posteljnih sobah, zajtrk, večerja),
                - 5 x »lunch-paket« za na turo (sendvič, žitna ploščica, sadje),
                - 1 x malica prvi dan,
                - vodene kolesarske izlete,
                - strokovne delavnice,
                - gradivo (opisi poti, GPS sledi ...),
                - zavarovanje in organizacijo tabora.

 V ceno ni vključen prevoz do tabora, prevozi na dnevna izhodišča tur ter fakultativni izleti.

Za shrambo koles bo poskrbljeno!

PRIJAVE:
Prijave se bodo vršile po izdanem javnem razpisu izključno na prijavnem obrazcu, ki ga bo potrebno poslati po elektronski pošti na naslov: turno.kolesarstvo@pzs.si.  

Rok prijav je do četrtka, 31. julija 2014!

Vse morebitne dodatne informacije na e-naslovturno.kolesarstvo@pzs.si

RAZPIS za 6. turnokolesarski tabor KTK PZS
(143,39 KB)

PRIJAVNICA za 6. turnokolesarski tabor KTK PZS (157,50 KB)


Vabljeni!

Komisija za turno kolesarstvo PZS
in
vodja KTK tabora Marjan Pučnik - Maac