Nočni gost na Radiu Slovenija 1: Andrej Štremfelj

Vabljeni k poslušanju oddaje NOČNI GOST na Radiu Slovenije, 1. program, v kateri bo ob 35-letnici prvega slovenskega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest (13. 5. 1979), gost Andrej Štremfelj, ki je takrat stal na Vrhu skupaj z Nejcem Zaplotnikom.
Andrej Štremfelj, foto osebni arhiv
Neverjetne zgodbe o velikih alpinistih, o alpinizmu, o srčnosti, o predanosti ... o Ljudeh! Nocoj takoj po polnoči izjemen Andrej Štremfelj - nočni gost, v nedeljo, 18. 5., ob 14.30 pa reportaža o edinstvenem Jerzyju Kukuczki. Na Prvem programu Radia Slovenija

Andrej Štremfelj
je bil tisti, ki je leta 1979 naredil slovito fotografijo, na kateri Nejc Zaplotnik sedi ob Kitajski piramidi na vrhu Mount Everesta. Fotografija danes pomeni simbol slovenskega himalaizma, Andrej Štremfelj in Nejc Zaplotnik pa imeni, ki sta poleg nekaterih drugih Slovenijo za zmeraj zapisali na alpinistični zemljevid sveta. Minilo je 35 let od takrat in Andrej Štremfelj je svojo vrhunsko kariero alpinista oplemenitil s še sedmimi vzponi na osemtisočake, priznanjem Zlati cepin za največji alpinistični dosežek leta in celo vrsto preplezanih smeri, ki ga postavljajo med največja imena slovenskega in svetovnega alpinizma. Zdaj predvsem gorski vodnik in inštruktor mlajšim generacijam bo nočni gost nacionalnega radia. Tokrat bo v radijski namesto alpinistični navezi z Juretom Čoklom.


Voditelj: Jure Čokl
Vir: Radio Slovenija, 1. program.

Oddajo lahko V ŽIVO poslušate na Radiu Slovenija, 1. program, oddaja NOČNI GOST, nocoj ob 00.00, ali prek spletnega portala RTV SLO >>>.

Vabljeni k poslušanju!

Pripravila Zdenka Mihelič