Kolesarjenje na Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2013

V soboto 15. junija 2013, smo se turni kolesarji zbrali ob dnevi slovenskih planincev na izletu v Kamniški Bistrici. V lepem in sončnem jutru se nas je pri nihalki zbralo 9 kolesarjev, poleg treh vodnikov so bili ostali udeleženci iz PD Blagovica, ki so za ogrevanje prikolesarili kar iz Kamnika.
Kolesarji na Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2013, foto Igor Trdin
Po jutranji kavici nas je pot vodila od vznožja nihalke, kjer smo se s kolesi podali preko Kamniške Bistrice v dolino potoka Korošica. Tu smo kolesarili po lepi makadamski gozdni poti najprej po južni strani doline do vznožja Kamniškega vrha. Po poti so se nam odpirali prelepi razgledi na kamniške vršace. Ker smo bili po kolesarskem vzponu še vedno precej pri močeh, smo se peš podali še 300 m višje na Kamniški vrh po razglede na gorenjsko ravan. Ko smo se naužili lepih razgledov in privoščili mišicam malo pavze, smo jo mahnili nazaj v dolino do naših koles ter nadaljevali kolesarjenje po severni strani doline potoka Korošica, vse do Kamniške Bistrice. Tu smo si ogledali še naravni most in sotesko Predaselj in se ohladili ob ledeni Bistrici. Od tu naprej pa je sledila še krajša pot do planinskega doma v Kamniški Bistrici, kjer smo se udeležili osrednje slavnostne priredtve ob Dnevu slovenskih planincev - slovenskih planinskih doživetij 2013. Po prireditvi pa smo se še skupaj spustili do našega izhodišča pri nihalki.

Ob prijetni družbi smo preživeli lepo soboto v naravi, ki ta čas ponuja obilico zelenja in prelepe razglede na še vedno zasnežene vrhove v okolici Kamniške Bistrice. Seveda smo si bili enotni, da je še kako potrebno, da izkoristimo te prve lepe sončne dni letos.

Galerija s slikami.

Več o Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2013.

KTK vodniki
Mirjan Bernetič
Igor Trdin
Roman Pestotnik