Usposabljanje turnokolesarskih vodnikov 2013

Komisija za turno kolesarstvo (KTK) PZS razpisuje v letu 2013 usposabljanje za Turno kolesarskega vodnika I . Rok prijav je 3. junij 2013 oz. do zasedbe mest.
Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki bi želeli voditi kolesarske izlete v gorski svet v okviru planinskih društev, drugih organizacij oz. kot samostojni delavci v športu. Program usposabljanja je potrjen s strani Sveta za šport Republike Slovenije in je podlaga za pridobitev naziva strokovni delavec v športu . 

Usposabljanje obsega turnokolesarski tečaj (sprejemni izpit, preizkusno turo, predavanja in praktične vaje, teoretični izpit in izpitno turo), seminarsko nalogo in pripravništvo.

Turnokolesarski tečaj je razdeljen na dva dela: 
• kolesarsko-tehnični del (2 dni) in
• vodniški del (4 dni).

V prvem delu tečaja na Golteh je pozornost namenjena tehniki vožnje in servisiranju kolesa, na preizkusni turi pa preverimo fizične in tehnične sposobnosti kandidatov za nadaljnje vodniško usposabljanje. Izveden bo tudi teoretični sprejemni izpit iz programa Planinske šole (izpita so oproščeni vsi tisti, ki so opravili planinsko šolo oz. druge oblike usposabljanja PZS, ki vključujejo iste vsebine). 

V drugem delu tečaja pa je poudarek na vodniških znanjih kot je vodenje skupine, orientacija, nudenje prve pomoči ipd. Tečaj se zaključi s teoretičnim izpitom in izpitno turo. Predavanjem bo sledilo veliko praktičnega dela na pobočjih pod Stolom. 

Prvi del tečaja bo izveden 15. in 16. junija 2013 na Mozirski koči na Golteh, drugi del pa od 27. do 30. junija 2013 na Valvazorjevem domu pod Stolom. 

RAZPIS in ostali POGOJI so v datoteki na koncu te objave in na domači strani Komisije za turno kolesarstvo PZS, prikaz poteka tečaja pa v galeriji

VEČ INFORMACIJ: pišite na e-naslov turno.kolesarstvo@pzs.si ali pokličite na tel. 01 43 45 686.
 
Ogledate si lahko tudi  promocijsko predstavitev (2,92 KB) ali pa zanimivo predstavljene vtise  udeleženke Mojce (5,54 KB). 

ROK PRIJAV je 20. maj podaljšan do 3. junija 2013 oz. do zasedbe mest. 

CENA usposabljanj je 290 €, v kar je vključeno: prehrana in prenočišče, organizacijski stroški in nezgodno zavarovanje udeležencev.

Vabljeni,

Komisija za turno kolesarstvo PZS

 Razpis za usposabljanja turnokolesarskih vodnikov v 2013 s podrobnimi informacijami (48,58KB)