petek, 24. maj 2019
POIŠČI
Vodnik Slovenske turnokolesarske poti
Karta Slovenske turnokolesarske poti
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 18. februar 2013 ob 00:00, ogledov: 6046

Zbor turnih kolesarjev PZS 2013

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Skoraj šest let je minilo od maja 2007, ko je bilo turno kolesarstvo na Skupščini PZS uvrščeno med dejavnosti PZS. Od tedaj se je marsikaj zgodilo, vse več planinskih društev organizira kolesarske ture, nastajajo turnokolesarski odseki, nekateri smo že končali pripravništvo in postali turnokolesarski vodniki PZS z državno licenco, uveljavili smo se kot skupina strokovnih kadrov PZS, kot tudi pomemben dejavnik v krogu organizacij, ki v Sloveniji gojijo kolesarstvo.
Komisija za turno kolesarstvo PZS je v teh letih delovanja postavila organizacijske temelje za razvoj te dejavnosti v planinskih vrstah, organiziramo kolesarske ture, kolesarske tabore, šolamo turnokolesarske vodnike, se povezujemo s predstavniki kolesarskih odsekov planinskih zvez drugih alpskih držav, članic CAA.

V zadnjih letih je PZS doživela pomembne vsebinske in organizacijske spremembe, v okviru katerih je predvideno tudi preoblikovanje KTK PZS v samostojno komisijo z zborom. Podlaga za naše delovanje bo v bodoče Pravilnik Komisije za turno kolesarstvo PZS, ki daje KTK PZS višjo stopnjo samostojnosti delovanja, pa tudi večjo odgovornost. V Komisiji za turno kolesarstvo PZS smo ocenili, da je sedaj pravi trenutek, da organiziramo Zbor turnih kolesarjev, na katerem se želimo v širokem krogu zainteresiranih pogovoriti o vseh odprtih vprašanjih (organizaciji delovanja, odnosih z drugimi uporabniki gorskega sveta, zavarovanju kolesarjev, zakonodaji, kriterijih za odpiranje planinskih poti za vožnjo, izobraževanju članstva in strokovnih kadrov) in si zastaviti prihodnje cilje.

Planinska društva prosimo, da na naš zbor pošljete kot predstavnika planinskega društva nekoga, ki se že ukvarja ali ga zanima turno kolesarstvo. Seveda ste na zboru dobrodošli tudi vsi predsedniki, saj boste tako najlažje spoznali za kakšno dejavnost gre in kako se lotiti njene organizacije v društvih. Prosimo, da nam zaradi organizacijskih razlogov (velikost dvorane, organizacija malice itd.) sporočite število udeležencev na elektronski naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Pravico glasovanja na Zboru turnih kolesarjev imajo PZS v skladu z novim pravilnikom KTK PZS predstavniki tistih turnokolesarskih oz. drugih odsekov, v okviru katerih je v planinskih društvih organizirana turnokolesarska dejavnost.

Zbor turnih kolesarjev PZS bo v petek 1. marca 2013, ob 17. uri, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, v Lila dvorani,
z naslednjim dnevnim redom:

DNEVNI RED:

1. Evidentiranje prisotnosti (od 16.45 do 17.00)
2. Izvolitev organov Zbora turnih kolesarjev PZS
3. Pregled in potrditev dnevnega reda
4. Pozdravi vabljenih
5. Poročilo verifikacijske komisije
6. Poročilo načelnika KTK PZS o delu komisije v preteklih letih, razprava na poročilo
7. Informacija o sestavi izvršnega in strokovnega odbora KTK PZS
8. Predstavitev programa komisije za leta 2013 in 2014, razprava o programu
9. Predstavitev pravilnika o delu Komisije za turno kolesarstvo PZS, razprava o pravilniku in glasovanje
10. Predstavitev kriterijev za dvonamensko rabo planinskih poti
11. Predstavitev turnokolesarskega tabora (Marjan Pučnik - Maac)
12. Razno

Prejmite lep planinski pozdrav!

Komisija za turno kolesarstvo PZS,
načelnik Jože Rovan

Priloge:
- Poročilo načelnika o delu Komisije za turno kolesarstvo PZS (pošljemo naknadno)
- Program dela Komisije za turno kolesarstvo PZS za leta 2013 in 2014 (pošljemo naknadno)
- DOC Pravilnik Komisije za turno kolesarstvo PZS, osnutek (35,35 KB)
- PDF Merila za dvonamensko rabo poti (236,48 KB)
- DOC Pooblastilo delegatu Zbora turnih kolesarjev PZS (29,00 KB)

Kako do Ekonomske fakultete:
Univerza v Ljubljani
Ekonomska fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
1101 Ljubljana


Z avtomobilom:

Iz smeri Maribor:
Na tomačevskem krožišču greste za smer Center in zavijete na Vojkovo cesto, kjer po 500 metrih pridete do Ekonomske fakultete.

Iz smeri Kranj, Koper in Novo mesto:
Po ljubljanski obvoznici se pripeljete do izstopa pri WTC (World Trade Center), kjer zavijete na Dunajsko cesto proti centru mesta, ter pri drugem semaforju (AMZS) zavijete levo na Baragovo ulico. Ko pridete do Vojkove ceste, zavijete desno ter nato zopet v prvo ulico desno.
Z vlakom ter avtobusom:

Ko pridete na glavno železniško postajo v Ljubljani oziroma avtobusno postajo, se sprehodite do postajališča mestnega prometa na Bavarskem dvoru (7 minut v smeri JZ), kjer počakajte na mestni avtobus številka 6 ali 8 (izstopna postaja Triglavska - poslovna stavba Mercator) ali pa mestni avtobus številka 20 (izstopna postaja BS3). Seveda pa se lahko odločite za katerega izmed mnogih taxijev, ki čakajo na železniški postaji.

KTK_PZS_Zbor_TK_PZS_1_3_2013_zemljevid_EF
 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
 ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
mtb.si
Odprimo poti (Urejati - ne prepovedati)