Nova spletna stran Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze slovenije

Na spletnem naslovu http://ktk.pzs.si je začela delovati prenovljena spletna stran Komisije za turno kolesarstvo PZS, na kateri so predstavljene dejavnosti najmlajšega izmed področij delovanje Planinske zveze Slovenije.
Nova spletna stran Komisije za turno kolesarstvo PZS.

Turno kolesarstvo v hribovitem in gorskem svetu se naglo razvija in širi, zato potrebuje urejene pogoje za izvajanje same aktivnosti kot tudi za odnose med uporabniki poti. KTK PZS si s svojim izobraževalnim in organizacijskim delovanjem želi prispevati k urejenosti in promociji tega segmenta gibanja v gorah.

Na spletni strani so predstavljene novice, dogodki in aktivnosti komisije, opisi tur z GPS sledmi, tehnično področje kolesarjenja, zakonodaja pri nas in v tujini s priporočili za turne kolesarje - etičnim kodeksom, usposabljanja za turnokolesarskega vodnika I in II ter galerija slik in forum, ki sta še v delu.

Vabljeni k ogledu strani, ki med drugim ponuja tudi odgovore in pojasnila o sožitju vseh uporabnikov našega gorskega sveta, praktično pa na organiziranih turah z vodniki.

Mirjan Bernetič