Kolesarji tudi na murskih in dravskih kolesarskih poteh z GPS sistemom

Na murskih in dravskih kolesarskih poteh se bodo kolesarji lahko zanesli tudi na GPS navigacijski sistem.

Projektni partnerji iz Slovenije (Pomurska in Podravska regija) in Hrvaške (Varaždinska in Medžimurska županija), ki uspešno zaključujejo vzpostavitev kolesarskih poti ob rekah Muri in Dravi, so na današnji novinarski konferenci v Murski Soboti predstavili celotno vsebino projekta Mura Drava Bike ter enega ključnih inovativnih orodij, ki ga ta prinaša kolesarjem - GPS navigacijski sistem za kolesarje 

Uradna spletna stran projekta je www.mura-drava.eu in s svojo sodobno zasnovo in uporabnimi ter kompleksnimi informacijami na enem mestu združuje pregled ponudbe. Spletna stran je bogata tudi s slikovnim in video gradivom, posnetim v HD tehniki. Izjemno dodano vrednost projekta pa prav gotovo predstavlja GPS sistem navigacije, ki je zaradi sicer povsem praznega prostora, kar zadeva digitalno kartografsko pokritost, nastajal več mesecev. Pomembno pa je to, da bo za uporabnika povsem BREZPLAČEN, kar se da uporaben in da ga bo mogoče sproti posodabljati.
 
Karte, ki si jih uporabnik lahko s spletnega prenese na svojo mobilno napravo in vzame s seboj na kolesarske počitnice ali pa jih zgolj pregleduje na spletu in doma natisne na papir, ponujajo številne možnosti. 

GPS sistem navigacije je trenutno dostopen preko spletnega portala hrvaškega partnerja, kmalu pa bo integriran tudi na uradno spletno stran projekta Mura Drava Bike - www.mura-drava.eu
 
Konec meseca marca, ko se predvidene aktivnosti projekta uradno tudi zaključujejo, bodo kolesarske poti ob rekah Muri in Dravi tudi uradno odprte. Povezale se bodo z znanimi avstrijskimi kolesarskimi potmi Murradweg in Drauradweg, kar pomeni, da se bodo kolesarji po novem lahko nemoteno peljali po njih vse od izvira pa do izliva obeh rek v Donavo.

Vir:  Sporočilo za medije Mura Drava Bike (1,17 MB)