Usposabljanje turnokolesarskih vodnikov 2012

Komisija za turno kolesarstvo (KTK) PZS razpisuje v letu 2012 naslednji dve usposabljanji: usposabljanje za Turno kolesarskega vodnika I in usposabljanje za Turno kolesarskega vodnika II.
Usposabljanji sta namenjeni vsem tistim, ki bi želeli voditi kolesarske izlete v gorski svet v okviru planinskih društev, drugih organizacij oz. kot samostojni delavci v športu. Program usposabljanj je potrjen s strani Sveta za šport Republike Slovenije in je podlaga za pridobitev naziva strokovni delavec v športu 1 oz. 2 . 

Program usposabljanja je sestavljen iz dveh delov: 
• kolesarsko-tehničnega dela (2 dneva) 
• vodniškega dela (4 dni) 

V prvem delu na Golteh je pozornost namenjena tehniki vožnje in servisiranju kolesa, na preizkusni turi pa preverimo fizične in tehnične sposobnosti kandidatov za nadaljnje vodniško usposabljanje. Izveden bo tudi teoretični sprejemni izpit iz programa Planinske šole (izpita so oproščeni vsi tisti, ki so opravili planinsko šolo oz. druge oblike usposabljanja PZS, ki vključujejo iste vsebine). 

V drugem delu usposabljanja je poudarek na vodniških znanjih kot je vodenje skupine, orientacija, nudenje prve pomoči ipd. Usposabljanje se zaključi s teoretičnim izpitom in izpitno turo. Predavanjem bo sledilo veliko praktičnega dela na pobočjih pod Stolom. 

Prvi del usposabljanja bo izveden 9. in 10. junija 2012 na Mozirski koči na Golteh, drugi del pa od 28. junija do 1. julija 2012 na Valvazorjevem domu pod Stolom. 

RAZPIS in ostali POGOJI so v datoteki na koncu te objave in na domači strani Komisije za turno kolesarstvo PZS, prikaz poteka tečaja pa v galeriji

VEČ INFORMACIJ: pišite na e-naslov turno.kolesarstvo@pzs.si ali pokličite na tel. 01 43 45 686.
 
Ogledate si lahko tudi promocijsko predstavitev ali pa zanimivo predstavljene vtise udeleženke Mojce

ROK PRIJAV je 20. maj 2012 oz. do zasedbe mest. 

CENA usposabljanj je 290 €, v kar je vključeno: prehrana in prenočišče, organizacijski stroški in nezgodno zavarovanje udeležencev.

Vabljeni,

Komisija za turno kolesarstvo PZS

 Razpis za usposabljanja turnokolesarskih vodnikov v 2012 s podrobnimi informacijami (95,10 KB)