Jesenska turca KTK - Trije Kralji: 23. 10. 2011

Pa smo jo dočakali - jesen, namreč. In tako kot vsako leto, je ponovno čas za jesensko turco Komisije za turno kolesarstvo PZS. Tokrat nas bo pot peljala na Štajersko, na Pohorje, natančneje na Tri Kralje. Deležni bomo lepih razgledov, dobre družbe in odličnega štrudlja na vrhu.
Mariborsko Pohorje, pogled iz Frajhajma, nekoliko pod Arehom; vidi se Šmartno na Pohorju in Boč v ozadju
DATUM: 8. oktober 2011 ob 9. uri. Zbiranje sea predvideni datum 8. 10. 2011bo pričelo od 8.30 naprej. V primeru slabih vremenskih razmer bomo pravočasno objavili nov termin. Sprememba 2: jesenska turca bo v nedeljo, 23. oktobra 2011 (zaradi slabe vremenske napovedi n).

ZBIRNO MESTO: Parkirišče pred podjetjem Impol, Slov.Bistrica (KLIKNI ).

ZANIMIVOSTI NA TRASI:
Cerkev sv. Urha, Cerkev sv.Trije Kralji, pohorski vasici Tinje in Planina pod Šumikom, mestoma lepi razgledi na celotne Dravinjske gorice, ter Dravsko polje z Bočem (po želji, in če bo čas dopuščal, še ogled Črnega jezera).


Cerkev sv. Urha


Območje Črnega jezera je zaradi edinstvenega
ekosistema visokih šotnih barij zavarovano

DOLŽINA: 27 km.
SKUPAJ VZPON: ca. 1200 višinskih metrov.
ZAHTEVNOST: 3-4 (od 5), vzpon V3 (z mesti V6), spust S3 (z mesti S5). Kot je pri turah KTK že običaj, bosta za spust po potrebi organizirani dve skupini (lažja in zahtevnejša).

PREDVIDEN ČAS VOŽNJE (neto): 4 ure.

OPREMA - POMEMBNO: Obvezna je uporaba čelade (tudi na vzponu), zaščitna oprema je zaželena, ni pa nujno potrebna (pohorski kamen je mehkejši od alpskega). Prav tako je potrebno brezhibno gorsko kolo s širokimi in dobro profiliranimi gumami (zaradi specifičnega terena vožnja z gladkimi gumami ni mogoča).

Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost in mora sam poskrbeti za ustrezno nezgodno zavarovanj.

Več info: maac1975@gmail.com ali tema na forumu .

Vsi vljudno vabljeni!

Komisija za turno kolesarstvo PZS