3. turnokolesarski tabor KOPRIVNA 2011 - razpis, prijavnica

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije vas vljudno vabi na 3. turnokolesarski tabor, ki bo potekal med 10. in 15. avgustom 2011. Baza tabora bo v Planinskem domu Kumer v dolini Koprivne, kjer bo poskrbljeno za nastanitev, prehrano in družabne aktivnosti.

V prekrasni naravi, ki nam jo ponuja Koroška z okoliškimi vršaci in skrivnostnimi dolinami, se bomo vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko turo v spremstvu izkušenih turnokolesarskih vodnikov. Ture bodo potekale na terenih pod mogočnimi vrhovi Pece, Olševe in Radovne. Da pa bo poskrbljeno za vse okuse in želje, torej tudi za tiste manj drzne in pogumne, bo organizirana tudi skupina z manj zahtevnim programom, kjer bo poudarek na kolesarskem odkrivanju naravnih in kulturnih lepot Koroške.


Utrinek izpod Pece

Ob druženju na kolesih bo poskrbljeno za različne spremljajoče aktivnosti (fakultativni kolesarski izlet skozi rudnik, ogled Muzeja rudarjev v Mežici, planinski vzpon na Govco (Olševa), itd.), dodatne športne aktivnosti na igriščih pri domu, družabne večere z ogledom diapozitivov. Za dopolnitev programa bodo organizirane strokovne delavnice s področja turnega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, športna prehrana, načrtovanje kolesarskih tur ...).

Udeleženci boste razporejeni v dve manjši skupini glede na izkušnje in znanje na področju turnega kolesarstva (zahtevnejša in lažja). Spodnja starostna meja za aktivno kolesarsko udeležbo na taboru je dopolnjenih 15 let, mladoletne osebe pa se lahko tabora udeležijo samo v spremstvu staršev oz. drugih polnoletnih oseb.

OBVEZNA OPREMA je tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in druga varnostna oprema, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, itd.). Seznam potrebne opreme boste udeleženci dobili po prijavi na tečaj.

DATUM tabora: 10. - 15. avgust 2011.

KRAJ: planinska koča Kumer v dolini Koprivne

CENA: 190,00 EUR
Vključuje:
- 5x polpenzion (vključen brezalkoholni napitek med in pri obrokih)
- 5x »lunch-paket« za na turo (žitna ploščica, sadje)
- 1x malica prvi dan
- vodene kolesarske izlete
- strokovne delavnice
- gradivo (opisi poti, karte)
- zavarovanje in organizacijo tabora

V ceno ni vključen prevoz do tabora, prevozi na dnevnih izhodišč tur ter fakultativni izleti.

Vsi kandidati morajo poslati PRIJAVO na priloženem obrazcu PZS, na naslov: Komisija za turno kolesarstvo, Dvoržakova 9, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: turno.kolesarstvo@pzs.si.

ROK PRIJAV: ponedeljek, 25. julij 2011.

DODATNE INFORMACIJE: na e-naslovu: turno.kolesarstvo@pzs.si ali maac1975@gmail.com.

Prijavnico lahko najdete tudi na http://ktk.pzs.si.

POGOJ za udeležbo je poravnana članarina v PD za leto 2011!


Prvo povabilo na 3. turnokolesarski tabor.


Več v prilogi, kjer je objavljena tudi PRIJAVNICA:

RAZPIS in PRIJAVNICA (798 KB).

Komisija za turno kolesarstvo PZS