3. turnokolesarski tabor tokrat na Koroškem

Komisija za turno kolesarstvo PZS bo tudi v letu 2011 organizirala turnokolesarski tabor, ki bo že tretji po vrsti. V letu 2011 se za razliko od prvih dveh taborov v Bavšici (leta 2009 in 2010) selimo v malo manj znan, a vendar zelo zanimiv košček naše dežele. Tokrat bo tabor organiziran v dolini Koprivne na Koroškem. Vanjo lahko dostopamo iz smeri Črne na Koroškem ali pa čez prelaz Sleme iz Solčave. Dolina Koprivne slovi po tem, da se nahaja pod samimi znanimi in mogočnimi vrhovi in gorskimi grebeni (Peca, Smrekovec, Olševa ...). Tako predstavlja odlično izhodišče za kolesarske ture po okoliških gorah.

DATUM tabora: 10. - 15. avgusta 2011.


Na turnokolesarskem taboru 2010 je bilo luštno, gotovo bo tako tudi letos, vabljeni!
Foto Marjan Grah

NASTANITEV: Spanje bo organizirano v Planinskem domu pri Kumru, kjer bomo imeli organizirano tudi prehrano. Na žalost so kapacitete planinskega doma malo manjše kot v Bavšici, zato bo število udeležencev omejeno na 20.

PROGRAM:
Ponovno bomo organizirali lažjo in zahtevnejšo skupino, vendar je pri tem potrebno upoštevati, da se bo program vsake skupine odvijal po načrtu v primeru zadostnega števila prijavljenih za posamezno skupino (minimalno 5 udeležencev za skupino). Za vsakogar bo dobro poskrbljeno.

Načrtovanih je 5 kolesarskih tur in 1 dan počitka, ki ga bomo izkoristili poljubno (lahko se bomo peljali s kolesom skozi rudnik, skočili na vrh Olševe ali ga namenili delavnicam o tehniki vožnje, servisu kolesa, o opremi, načrtovanju ture, orientaciji ...).

Predviden nabor tur težje skupine je že znan, v tem trenutku pa vam lahko zaupam samo naslednja imena: Peca, Smrekovec, Olševa, Topica/ Ojstra, Čofatijev vrh - preizkusna tura bo skupna za vse.

Tudi lažja skupina se bo potikala po večini teh hribčkov, vendar bo zahtevnost vzponov in spustov primerna tej ravni (večinoma gozdne in makadamske ceste), prav tako bo ta skupina naredila manj višinskih metrov.

CENA: 190 EUR/ osebo.
V ceno je vključeno: naveden program s polpenzionom in malico za na ture, zavarovanje in vodene ture. Cena za kolesarjenje skozi rudnik bo podana naknadno.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 20.

ROK PRIJAV: 10. julij 2011.
Prijave pošljite na Komisijo za turno kolesarstvo PZS, Dvorakova 9, 1000 Ljubljana.

INFROMACIJE: na naslovu KTK PZS, po telefonu 01 43 45 686 ali na e-naslovu turno.kolesarstvo@pzs.si, pa tudi na forumu KTK PZS.

Komisija za turno kolesarstvo PZS