KTK vabi na spomladansko turo na Kras

Prelepi Štanjel na Krasu, foto Peter Malovrh
Komisija za turno kolesarstvo PZS vas vabi na spomladansko turo, ki bo v soboto, 9. aprila 2011. Središče dogajanja bo ena najlepših slovenskih vasi - Štanjel na Krasu, kolesarska osnova pa Maherjeva tura: Vipavska Brda.

Peter Šilak, vodja spomladanske ture, pravi: »Osebno bi rad turo posvetil Igorju, ki je glede na omejene, za marsikoga nepremostljive zmožnosti, marsikateremu odprl vrata v svet pravega turnega kolesarstva.«


Štanjel, foto EditionSlovenia

Trasa ture je lepo vozna v celoti, ne bo zahtevala tehničnega znanja, le kolikor toliko dobro kolo, da ne bo preveč treslo po makadamskih cestah.

Tura bo imela vmesni odcep, kjer se bodo
            - manj pripravljeni popeljali po globoki zarezi reke Raše nazaj do Štanjela,
            - ostali pa bodo naredili vzpon na Tabor.

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki si boste zaželeli še nekaj tehničnega in srce poganjajočega; zanje bosta na voljo dva dokaj zahtevna spusta (modro zelena in svetlomodra sled). KLIK->Še kaj več bo napisanega v prihodnjih dneh (spremljajte forum), a nekaj je gotovo: okolica je čudovita, vožnja med kraškimi vasmi, med travniki, vinogradi , skozi gozd ... luštno je tam!

TRASA TURE je sledeča:
Štanjel --> Ponikve - Avbelj - Dobravlje --> Kazlje --> Griže --> Tabor --> Gradišče (618 m, najvišja točka) --> dolina Raše --> Kobdilj - Štanjel.

Podatki osnovne ture so:
Izhodišče: Štanjel na Krasu.
Start: 9.30.
Konec: okrog 16. ure.

Dolžina: 38 km.
Vzpona: ca. 800 m.
Zahtevnost: V4, S4.
Čas vožnje: 6 ur.
Nadgradnja ture s tehničnimi spusti zahtevnosti S5/S6.

Vmesni odcep z vračanjem po dolini Raše:
Dolžina: 32 km.
Vzpona: ca. 500 m.
Zahtevnost: V3, S3.Poskrbljeno je tudi za obvezni After, ki so bo odvijal v odlični turistični kmetiji v lasti pravih domačih Kraševcev - Izletniška kmetija Grča.

Po predhodni najavi na forumu možen tudi ogled Pršutarne s pokušino domačih vin.

OBVEZNA OPREMA je kolo :) in čelada. Kolo naj bo takšno, da ima nekaj več profila, ni pa potrebe po nekih hudih 'mašinah', ki jim nekateri pravijo fuliji ipd. Le-ti bodo potrebni samo za tiste, ki si bodo zaželeli vmes nekaj posladka.

Vodili vas bomo Turno kolesarski vodniki PZS.

Zaradi lažje organizacije vas prosim za prijave na After preko objav na forumu ali PS sporočil.

Vabljeni!

Komisija za turno kolesarstvo PZS