Kramp turca v Tolminu

Urejanje planinskih poti - skupna delovna akcija markacistov in kolesarjev na Tolminskem, v soboto 22. in v nedeljo 23.5.2010

Tudi letos bomo, tako kot lani, delali na Tolminskem, v okolici Koče na Razor planini, na Baški prečki in če se nas bo zbralo veliko, morda še kje. Akcija traja dva dni, toda kdor utegne le en dan je seveda tudi dobrodošel. Spali bomo v Koči na Razor planini, stroške spanja nosi PD Tolmin. Zakaj smo se odločili za dvodnevno akcijo? Tolmin je za večino precej oddaljen in če se že pripeljemo tako daleč velja resno zastaviti. Poleg tega je prijetno zvečer pokramljati v koči, v soboto zvečer bo za to dobra priložnost.

Dobimo se v Tolminu (slika zbirališča) v soboto, 22. maja ob 9. uri, nato pa se bomo s čim manj avtomobili odpeljali na delo (montirajte čim več nosilcev za kolesa). Parkirali bomo v bližini delovišča. Potrebujemo krampe, rovnice, grablje in zaščitne rokavice, ostalo orodje pa bodo priskrbeli tolminski markacisti. Vzemite pohodniške čevlje, za zaščito pri delu, pa tudi nekaj proti dežju.

Prehrana na terenu bo iz nahrbtnika, koča pa bo oskrbovana, tako da bomo zvečer in zjutraj lahko naročili toplo hrano. Ne pozabite na pijačo, na Tolminskem je konec maja lahko hudo vroče. Po končanem delu bomo sedli na kolesa in se odpeljali (oz. šli peš) v bližnjo Kočo na Razor planini.

V nedeljo imamo dve možnosti:
- s kolesi v dolino (Strme kolesnice, tura 96) ali
- peš nazaj do avtomobilov.

Za koordinacijo udeležbe skrbi Komisija za turno kolesarstvo PZS, prosimo, da se do vključno četrtka 20.5. prijavite na akcijo na elektronski naslov turno.kolesarstvo@pzs.si, poleg imena in priimka pa sporočite še telefonsko številko za morebitno nujno obveščanje oz. dogovor glede prevoza. Če ne utegnete oba dneva bo vaša pomoč prav tako dobrodošla tudi en dan, prosim pa, da se vseeno prijavite.

Vabljeni!

P.S. V primeru slabega vremena bo akcija odpovedana v petek 21.5.2009 med 20. in 20:30.

P.S.2 Razno:
- na forumu se lahko dogovorimo za skupen prevoz do Tolmina,
- Iz Ljubljane v Tolmin je uro in pol do dve uri vožnje