MATIZOVEC| promocijski dan umirjanja prometa pod Košuto

Pod Košuto na cesti proti Matizovcu, bo 14. in 15. avgusta 2021 potekal promocijski dan umirjanja prometa. Od 8. do 19. ure bo veljala popolna zapora ceste iz Podljubelja proti Matizovcu (pod Košuto). Brezplačno parkiranje bo možno na javnih parkirnih mestih v Tržiču, Bistrici pri Tržiču in v kampu Podljubelj. Organiziran bo brezplačni avtobusni prevoz med 8. in 18. uro.
MATIZOVEC| promocijski dan umirjanja prometa pod Košuto. Foto: Rožle Bregar

PROMOCIJSKI DAN UMIRJANJA PROMETA POD KOŠUTO,

popolna zapora ceste Podljubelj - Matizovec, 14. in 15. avgust 2021, med 8. in 19. uro


Brezplačno parkiranje:
  • vsa javna parkirišča v Tržiču,
  • vsa javna parkirišča v Bistrici pri Tržiču,
  • kamp Podljubelj.


Organizirani bosta dve avtobusni liniji:
  • Tržič (avtobusno postajališče) - Bistrica (pri zelenjavarju) - kamp Podljubelj - parkirišče kmetije Zajmen pod Matizovcem - Tržič
  • kamp Podljubelj - parkirišče kmetije Zajmen pod Matizovcem - kamp Podljubelj.


Do priljubljenih planin pod Košuto vodi tudi vrsta urejenih in dobro označenih poti iz nižje ležečih izhodišč, na primer iz Tržiča čez Kamnik, iz Podljubelja čez Kal, iz Doline ter iz Jelendola. Vsem, ki želijo uživati v mirni gorski naravi na malo obljudenih poteh predlagamo, da izberejo katero od naštetih izhodišč.


Bodimo odgovorni obiskovalci Karavank - spoštujmo navade lokalnega prebivalstva in varujmo naravo, zato se na pot proti pohodniškemu cilju podajmo iz nižje ležeče doline peš ali z organiziranim prevozom!


Dodatne informacije: Občina Tržič, Služba turizem Tržič, informacije@trzic.si , 04 59 71 524


Promocijski dnevi umirjanja prometa do planinskih izhodišč so del projekta Outdoor doživetja v Karavankah, v katerem sodelujejo Občine Jesenice, Jezersko, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Tržič, Zavoda za turizem in kulturo Kranj in Žirovnica ter BSC, d.o.o., Kranj in kmetija Zajmen (lastniki parkirišča pod Matizovcem).