Festival Zunaj, gorniško druženje ob filmih in knjigah

AO Ajdovščina in PD Ajdovščina vabita vse ljubitelje gora na Festival ZUNAJ, ki bo potekal med četrtkom, 21. novembra 2019, in soboto, 23. novembra 2019, v Ajdovščini (Kino).
Festival Zunaj
Četrtkov program festivala ZUNAJ bo zaznamovala vseživljenjsko aktivnost, ob 18.00 bodo na sporedu krajši navdihujoči filmi športnikov seniorjev, sledil pa bo življenjski pogovor z gostoma Bogdanom Biščakom in Igorjem Škamperletom.

Ženski večer bo v petek, ko bodo ob 18.00 na sporedu filmi, ki slavijo moč in sposobnosti žensk pri dejavnostih v gorah in plezanju v stenah, sledilo pa bo predavanje ob fotografijah alpinistke Marije Jeglič.

ZUNAJ bo program v soboto, ko se lahko pridružite vodeni MTB-turi, plezanju na Gradiški turi ali na balvanih v Vitovljah ali pa se povzpnete po novi vipavski ferati. Za zunanje aktivnosti so obvezne prijave na festival@ao-ajdovscina.si. Za vse obiskovalce festivala ZUNAJ, bo možnost brezplačnega plezanja na DEŠ-u v Šempetru med 13.00 in 16.00 uro. Zvečer pa nazaj v Kino na ogled filmov in ob 19.30 na predavanje ob fotografijah in video posnetkih zmajarja in padalca Matjaža Klemenčiča.