Migaj raje z nami na Slovenski turnokolesarski poti

Pred slabim mesecem smo po Slovenski turnokolesarski poti obkrožili Slovenijo. Na najštevilčneje obiskani prvi etapi od Ljubljane do Škofje Loke je bila 1. junija z nami ekipa TV Slovenija. Petminutni prispevek v oddaji Migaj raje z nami si lahko ogledate v spletnem arhivu.
Po Slovenski turnokolesarski poti obkrožili Slovenijo (foto Manca Čujež)
Migimigi izziv je uspel! Več kot 200 planincev na kolesu je po posameznih etapah s skupnimi močmi prekolesarilo 1850 kilometrov dolgo krožno Slovensko turnokolesarsko pot in simbolno povezalo Slovenijo ter tako pokazalo njen turistični potencial in izrazilo željo po prijaznejši zakonodaji in še obširneje označeni poti.

Na najštevilčneje obiskani prvi etapi od Ljubljane do Medvod oz. Škofje Loke, ki jo je vodil predsednik Planinske zveze Slovenije in idejni oče STKP Jože Rovan, sta se turnokolesarski karavani pridružila tudi Migimigijeva ambasadorja Rok Terkaj in Andrej Hauptman. Z njimi in še številnimi turnimi kolesarji je pedale vrtel in se pogovarjal novinar in snemalec Peter Vrčkovnik.

>>> Oddajo Migaj raje z nami, ki so jo predvajali 28. junija na 2. programu TV Slovenija, si lahko ogledate tudi v spletnem arhivu na tej povezavi (od 11:54 do 16:28). 

Več kot 200 kolesarjev je 1. junija vrtelo pedale na Slovenski turnokolesarski poti. (foto Manca Čujež)

------------------------
Povezane novice:

------------------------
Medijske objave:
Na kolo in v hribe (Radio Slovenija, 1. program)
1850 kilometrov v enem dnevu (Primorske novice)
Turnokolesarska pot v 1 dnevu (Radio Ognjišče, od 15:35)