Sonce spremlja hrabre - prijavi se na STKP v 1 dnevu!

Pridruži se nam to soboto, 1. junija, na brezplačnem kolesarskem izzivu Slovenska turnokolesarska pot v 1 dnevu pod vodstvom turnokolesarskih vodnikov PZS! Izberi svojo etapo in se prijavi še danes, saj je število mest omejeno. Naročili smo jasno vreme, dobro vzdušje je pa sploh sinonim za turno kolesarjenje!
Sonce spremlja hrabre - prijavi se na STKP v 1 dnevu (foto Manca Čujež)
Sonce spremlja hrabre! ARSO-va napoved kaže, da bo od petka sončno in topleje, tudi za soboto se obeta, da bo sonce spremljalo turnokolesarsko karavano, ki bo obkrožila Slovenijo. Dogodek Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu bo v soboto, 1. junija, simbolno povezal planince na kolesu, predstavil edinstveno pot širšemu krogu rekreativcev in izrazil močno željo po prijaznejši zakonodaji.


Sprejmi Migimigi izziv, izberi svojo etapo in se prijavi! Prijava do petka, 31. maja, do 10.00 je potrebna zaradi logistike vodnikov in prevoza ter da bo zavarovalnica AS lahko zavarovala vse udeležence dogodka. Ture bodo vodili licencirani turnokolesarski vodniki PZS, ki so izbrali natančno traso, obvestili vas bodo o uri odhoda in poskrbeli za vso logistiko, tudi za prevoz s cilja na izhodišče. Število udeležencev je omejeno zaradi števila turnokolesarskih vodnikov in zmožnosti organiziranega prevoza, zato so potrebne prijave na spletni strani www.migimigi.si, kjer lahko izberete možnost prijave na lažjo ali zahtevnejšo etapo (opis etap - zaradi izvedbe celotne poti v enem dnevu so pri posameznih etapah izhodišča prilagojena).

Slovenska turnokolesarska pot v svojih 41 etapah in 1850 kilometrih, ki vodijo po vseh pomembnejših gorskih skupinah, obišče 112 kontrolnih točk, med njimi več kot 50 planinskih koč in številne pomembne planinske in turistične znamenitosti. Na celotni trasi zbere več kot 50 tisoč višinskih metrov. Tehnično ni zahtevna, saj je namenjena širokemu krogu turnih kolesarjev, ki želijo Slovenijo spoznati na gorskem kolesu.


Etape STKP so za dogodek 1. junija razdeljene na dve zahtevnostni stopnji: devet logistično lažjih in 32 zahtevnejših etap; za udeležbo na kateri koli je potrebno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami. Nekatere trase so deloma prilagojene železniški povezavi.

Udeležba je brezplačna (razen stroškov prevoza), udeleženci pa lahko za opremljanje in vzdrževanje STKP prispevate s prostovoljnim prispevkom na TRR SI56 6100 0001 6522 551 pri Delavski hranilnici, model 00, sklic 3-10-10, namen: STKP.


Trasa Slovenske turnokolesarske poti (STKP), z oranžno so označene etape, ki bodo izvedene v povezavi z železniškim prevozom. Potek vseh 41 etap si lahko ogledate v spletnem vodniku STKP.

Obkrožimo Slovenijo po Slovenski turnokolesarski poti in pokažimo, da si želimo turnim kolesarjem prijaznejšo zakonodajo!

------------------------
Povezani novici:

------------------------
Medijske objave:
1850 kilometrov v enem dnevu (Primorske novice)
Turnokolesarska pot v 1 dnevu (Radio Ognjišče, od 15:35)
STKP v 1 dnevu na Športnem vikendu Maribora (Maribor-Pohorje)