Zbor turnih kolesarjev - velik poudarek bo tudi v bodoče namenjen izobraževanju

Tam Ob železnici, kjer se naše priljubljene gorskokolesarske poti vidijo le od daleč, je bil v novih prostorih PZS organiziran Zbor turnih kolesarjev 2019.
Čeprav smo raje s kolesi v naravi, je Zbor KTK minil v sejni dvorani. Foto: Tomaž Penko
Začetek je bil uraden, kot včasih partijski sestanki (taka so pač pravila), a se je sestanek prav hitro spremenil v moderno brainstorming delavnico. Dogajanje je rutinirano vodil Atila Armentano, ki je na čelu Komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije pred enim letom zamenjal legendarnega Jožeta Rovana. Ko smo se prešteli, je Atila predstavil delo KTK v minulem letu, potem pa hitro prešel na predstavitev programa za leto 2019.

Velik poudarek je tudi v bodoče namenjen izobraževanju. Uspešnim Kranjčanom, ki so pred leti prvi pripravili Šolo turnega kolesarstva, so sledili v Ljubljani, letos pa bodo pod Maacovim vodstvom z njo začeli tudi Štajerci. Tudi v Kamniku in še nekaterih drugih sredinah se pripravljajo na njen zagon.

Naša glavna dejavnost pa je seveda gorsko kolesarjenje. Že tradicionalno se pripravljata spomladanska in jesenska skupna tura, pa tudi kolesarski tabor je vedno dobro obiskan. Letos bo drugačen, saj ne bo potekal v enem kosu temveč bo razdeljen na več vikendov.

mtb.si

Foto: Tomaž Penko