Izkoristite prosti termin Planinskega učnega središča Bavšica za svoje aktivnosti

PUS Bavšica je glavno središče PZS za usposabljanje svojih strokovnih kadrov. Objekt in njegova okolica, predvsem pa gorsko okolje z okoliškimi potmi in brezpotji različnih zahtevnosti predstavlja odlično izhodišče za planinski, alpinistični, taborniški, skavtski ali katerikoli drugi tabor.
Planinsko učno središče Bavšica je bilo sprva namenjeno usposabljanju vodnikov PZS, mentorjev planinskih skupi, ter mladim. Sčasoma so lokacijo, skupaj z objektom, posebej prilagojenim za izvajanje usposabljanj različnih vrst, začeli ceniti tudi drugi. Tako smo do danes poleg naštetih gostili tudi markaciste, alpiniste, varuhe gorske narave, turne kolesarje, orientaciste, planinska društva, tabornike, skavte, študente različnih fakultet, mednarodni tečaj kanjoninga, pripadnike Slovenske vojske in mnoge druge.

V letošnji poletni sezoni je trenutno prost le še naslednji termin: 20. - 31. avgust 2018

 

  Planinsko učno središče Bavšica ponuja kvaliteten in funkcionalen objekt, za usposabljanja primerno okolje ter opremo, poleg tega pa cenovno ugodno bivanje. Možen najem objekta z oskrbo ali brez.  
Objekt je sodobno opremljen za izvajanja programov usposabljanj, saj poleg odlične lokacije v naravnem poligonu gorskega sveta ponuja tudi vso potrebno opremo za predavanja. Predavalnica je opremljena s projektorjem, tablo ter planinsko knjižnico. V sobi za vodstva akcij je računalnik s tiskalnikom, v kletnih prostorih pa skladišče tehnične opreme ter pripomočkov za različne skupinske igre. Na dvorišču je postavljeno športno igrišče za odbojko in nogomet, v bližini se nahaja tudi učni poligon z zavarovano potjo in nekaj lažjimi plezalnimi smermi.

 

Objekt PUS Bavšica tako ponuja:

  • 39 postelj v šestih sobah,
  • večjo predavalnico z vso potrebno avdio-vizuelno opremo,
  • manjšo predavalnico za delo v skupinah oz. za priprave vodstev akcij,
  • moderno opremljeno kuhinjo kapacitete do 50 obrokov,
  • vsa potrebna skladišča in skupne prostore,
  • 6 dodatnih postelj v »zimski sobi« za prenočevanje gostov,
  • poleg jedilnice še manjši družabni prostor na podstrehi.


Za več informacij si oglejte opis kapacitet in cenik oz. obiščite spletno stran www.mk.pzs.si/pus. Morebitna dodatna vprašanja pa lahko naslovite na gospodarja Jureta Brečka, dosegljiv je na elektronskem naslovu bavsica@pzs.si.

Planinsko učno središče Bavšica se odda v najem izključno za vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Najemniki so lahko planinska društva, vrtci, šole, fakultete, društva in druge organizacije, ki imajo v svojem programu razviden okolju prijazen odnos. Poleg tega mora biti obnašanje primerno dejstvu, da se objekt nahaja znotraj območja Triglavskega narodnega parka.