Take Care of Your Trails Weekend - urejanje poti ta konec tedna

Ta konec tedna, 7. in 8. aprila 2018, se slovenski gorski in turni kolesarji že drugo leto pridružujejo akciji urejanja poti IMBA Take Care of Your Trails Weekend. Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!
Take Care of Your Trails Weekend - Slovenija
Tudi letos mednarodna gorskokolesarska organizacija IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorskokolesarskih poti. Lani se je slovenska MTB skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

Dogodek Take Care of Your Trails spet predstavlja priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir!

Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na našem imidžu in tesneje povežemo slovensko MTB skupnost - pokažimo, da smo še vedno najboljša MTB skupnost na stari celini.

Letos bo akcija potekala čez vikend, 7. in 8. aprila 2018. Pravila za sodelovanje so podobna kot lani, preberete si jih lahko na tej povezavi. Za lokacije, kjer zaradi snega aprila še ne bo mogoče izvesti akcije, je razpisan dodatni termin 5. in 6. maja 2018.

Svojo ekipo lahko prijavite prek spletnega obrazca (klik). Prijavite vsako lokacijo/ekipo oz. skupino posebej. Prijavo odda vodja ekipe, ki navede zgolj osnovne podatke (kontaktni podatki, lokacija, zbirno mesto in dela, ki bodo opravljena). Članov ekipe ni treba navajati, lahko se bodo pridružili naknadno.


Kaj lahko storiš za uspeh akcije?
Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj/pomagaj pri organizaciji/posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo tisti vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja/vzdrževanja. (Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tega, ker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči.) Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi …

O svoji aktivnosti obvestite organizatorje dogodka (prek Facebooka), da bomo lahko poskrbeli za koordinacijo in dodatno promocijo.

Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!