Razpis turnokolesarskega tabora Zasavje 2018

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije v letu 2018 organizira jubilejni 10. Turnokolesarski tabor, ki bo potekal med 10. in 15. avgustom 2018. Tudi v letošnjem letu nas bo pot vodila v samo središče Slovenije, v Zasavje.
Korajža velja - najprej za prijavo, potem za užitek! Foto: arhiv KTK PZS
Zasavske doline ponujajo odlično izhodišče za kolesarske potepe na okoliške vrhove, ki so sicer dobro poznani, kljub temu pa jih je le malokdo od nas dejansko že osvojil na kolesu. Na našem tokratnem kolesarskem druženju nas tako čakajo Kum, Zasavska Sveta Gora, Čemšeniška planina in še drugi skriti sladkorčki.

Bo pa letošnji tabor nadgradnja lanskega, ko smo prvič v zgodovini KTK taborov le-tega izvedli v obliki večdnevnega prečenja. To pomeni, da bomo tudi letos vsak večer prespali v drugem kraju ter prečesali Zasavje po dolgem in počez. Doživetje prekrasne narave in prijaznih ljudi bo tako le še bolj intenzivno. Seveda bo ustrezno poskrbljeno za prevoz naše opreme, da bodo nahrbtniki ohranili normalno težo, mi pa bomo kljub temu vsak večer uživali v svežih oblačilih.

Zaradi načina izvedbe letošnjega tabora bodo dodatne spremljajoče aktivnosti, ki smo jih v preteklosti bili deležni, tudi tokrat okleščene. Kljub temu nam vsekakor ne bo dolgčas. Poskrbeli bomo za prijetno druženje ob večerih, pripravili kakšno zanimivo predstavitev kolesarskega potepanja, družabnimi igrami in klepetom. Kot dopolnitev programa smo za vas pripravili tudi strokovne delavnice s področja turnega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, oprema turnega kolesarja...), ki jih bomo izvajali v skladu s časovnimi in tehničnimi zmožnostmi.

Tehnični podatki o predvideni trasi (več o trasi v prilogi spodaj):

  • 1. dan: Zagorje - Zasavska Sveta Gora (14 km, 700 višincev)
  • 2. dan: Zasavska Sveta Gora - Trojane (36 km, 1300 višincev)
  • 3. dan: Trojane - Čemšeniška planina - Sv. Planina - Trbovlje (28 km, 1100 višincev)
  • 4. dan: Trbovlje - Hrastnik - Mrzlica - Kal - Gore (29 km, 1300 višincev)
  • 5. dan: Gore - Radeče - Kum (27 km, 1200 višincev)
  • 6. dan: Kum - Zagorje (17 km, 100 višincev)Glede na naravo tabora bo tudi v letošnjem letu za razliko od preteklih let organizirana samo ena zahtevnostna skupina, vendar se na taboru ne bomo srečali z zelo zahtevnimi spusti (zahtevnost do S4). Kljub temu pa bo potrebno na kolesu pokazati nekaj spretnosti. Spodnja starostna meja za aktivno kolesarsko udeležbo na taboru je dopolnjenih 15 let, mladoletne osebe pa se lahko tabora udeležijo samo v spremstvu staršev oz. drugih polnoletnih oseb - skrbnikov. Od udeležencev se pričakuje ustrezna fizična pripravljenost za 5 dni zapovrstnega kolesarjenja (do največ cca. 1300 višincev dnevno).

Prijave preko elektronske prijavnice. Po prijavi boste prejeli vse potrebne podatke za nakazilo prijavnine na navedeni elektronski naslov. Prijava se šteje kot potrjena ob prejemu plačila. Izjemoma je plačilo udeležbe možno tudi na samem taboru. Rok za prijave je petek, 27. julij 2018 oz. do zapolnitve prostih mest

Cena: 270 € oz. za »Earyl bird« (prijava in plačilo do 31. maja) 250 €. Cena vključuje 5 polpenzionov, 6 »lunch paketov« za na turo, turistično takso, spominsko majico, prevoz opreme, strokovno vodenje, gradivo ter zavarovanje in organizacijo tabora.

Obvezna oprema je tehnično brezhibno gorsko kolo s širokimi ter profiliranimi gumami (treking kolesa in kolesa z neustreznimi pnevmatikami niso dovoljena!) in druga varnostna oprema, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, itd.). Seznam celotne potrebne opreme boste prejeli po prijavi na tabor.

Več informacij najdete v spodnjem dokumentu (razpis) ter na elektronskem naslovu turno.kolesarstvo@pzs.si in/ali maac1975@gmail.com. Utrinke z lanskoletnega zasavskega potepanja si lahko ogledate v spodnji galeriji.


Vljudno vabljeni na nepozabni teden druženja na in ob kolesih!

 

Marjan Pučnik - Maac,
vodja tabora

 

Priloga:
 Turnokolesarski tabor Zasavje 2018 - razpis