torek, 21. januar 2020
POIŠČI
Vodnik Slovenske turnokolesarske poti
Karta Slovenske turnokolesarske poti
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

ARHIV NOVIC  

četrtek, 26. julij 2018 ob 08:30, ogledov: 3429

Razpis turnokolesarskega tabora Zasavje 2018

Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije v letu 2018 organizira jubilejni 10. Turnokolesarski tabor, ki bo potekal med 10. in 15. avgustom 2018. Tudi v letošnjem letu nas bo pot vodila v samo središče Slovenije, v Zasavje.
Zasavske doline ponujajo odlično izhodišče za kolesarske potepe na okoliške vrhove, ki so sicer dobro poznani, kljub temu pa jih je le malokdo od nas dejansko že osvojil na kolesu. Na našem tokratnem kolesarskem druženju nas tako čakajo Kum, Zasavska Sveta Gora, Čemšeniška planina in še drugi skriti sladkorčki.

Bo pa letošnji tabor nadgradnja lanskega, ko smo prvič v zgodovini KTK taborov le-tega izvedli v obliki večdnevnega prečenja. To pomeni, da bomo tudi letos vsak večer prespali v drugem kraju ter prečesali Zasavje po dolgem in počez. Doživetje prekrasne narave in prijaznih ljudi bo tako le še bolj intenzivno. Seveda bo ustrezno poskrbljeno za prevoz naše opreme, da bodo nahrbtniki ohranili normalno težo, mi pa bomo kljub temu vsak večer uživali v svežih oblačilih.

Zaradi načina izvedbe letošnjega tabora bodo dodatne spremljajoče aktivnosti, ki smo jih v preteklosti bili deležni, tudi tokrat okleščene. Kljub temu nam vsekakor ne bo dolgčas. Poskrbeli bomo za prijetno druženje ob večerih, pripravili kakšno zanimivo predstavitev kolesarskega potepanja, družabnimi igrami in klepetom. Kot dopolnitev programa smo za vas pripravili tudi strokovne delavnice s področja turnega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, oprema turnega kolesarja...), ki jih bomo izvajali v skladu s časovnimi in tehničnimi zmožnostmi.

Tehnični podatki o predvideni trasi (več o trasi v prilogi spodaj):

  • 1. dan: Zagorje - Zasavska Sveta Gora (14 km, 700 višincev)
  • 2. dan: Zasavska Sveta Gora - Trojane (36 km, 1300 višincev)
  • 3. dan: Trojane - Čemšeniška planina - Sv. Planina - Trbovlje (28 km, 1100 višincev)
  • 4. dan: Trbovlje - Hrastnik - Mrzlica - Kal - Gore (29 km, 1300 višincev)
  • 5. dan: Gore - Radeče - Kum (27 km, 1200 višincev)
  • 6. dan: Kum - Zagorje (17 km, 100 višincev)

ktk_pzs_tabor_zasavje_2018_trasa

Glede na naravo tabora bo tudi v letošnjem letu za razliko od preteklih let organizirana samo ena zahtevnostna skupina, vendar se na taboru ne bomo srečali z zelo zahtevnimi spusti (zahtevnost do S4). Kljub temu pa bo potrebno na kolesu pokazati nekaj spretnosti. Spodnja starostna meja za aktivno kolesarsko udeležbo na taboru je dopolnjenih 15 let, mladoletne osebe pa se lahko tabora udeležijo samo v spremstvu staršev oz. drugih polnoletnih oseb - skrbnikov. Od udeležencev se pričakuje ustrezna fizična pripravljenost za 5 dni zapovrstnega kolesarjenja (do največ cca. 1300 višincev dnevno).

Prijave preko elektronske prijavnice. Po prijavi boste prejeli vse potrebne podatke za nakazilo prijavnine na navedeni elektronski naslov. Prijava se šteje kot potrjena ob prejemu plačila. Izjemoma je plačilo udeležbe možno tudi na samem taboru. Rok za prijave je petek, 27. julij 2018 oz. do zapolnitve prostih mest

Cena: 270 € oz. za »Earyl bird« (prijava in plačilo do 31. maja) 250 €. Cena vključuje 5 polpenzionov, 6 »lunch paketov« za na turo, turistično takso, spominsko majico, prevoz opreme, strokovno vodenje, gradivo ter zavarovanje in organizacijo tabora.

Obvezna oprema je tehnično brezhibno gorsko kolo s širokimi ter profiliranimi gumami (treking kolesa in kolesa z neustreznimi pnevmatikami niso dovoljena!) in druga varnostna oprema, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, itd.). Seznam celotne potrebne opreme boste prejeli po prijavi na tabor.

Več informacij najdete v spodnjem dokumentu (razpis) ter na elektronskem naslovu turno.kolesarstvo@pzs.si in/ali maac1975@gmail.com. Utrinke z lanskoletnega zasavskega potepanja si lahko ogledate v spodnji galeriji.


Vljudno vabljeni na nepozabni teden druženja na in ob kolesih!

 

Marjan Pučnik - Maac,
vodja tabora

 

Priloga:
PDF Turnokolesarski tabor Zasavje 2018 - razpis


Fotogalerija

 Arhiv KTK PZS

 Arhiv KTK PZS1 / 21

 Arhiv KTK PZS2 / 21

 Arhiv KTK PZS3 / 21

 Arhiv KTK PZS4 / 21

 Arhiv KTK PZS5 / 21

 Arhiv KTK PZS6 / 21

 Arhiv KTK PZS7 / 21

 Arhiv KTK PZS8 / 21

 Arhiv KTK PZS9 / 21

 Arhiv KTK PZS10 / 21

 Arhiv KTK PZS11 / 21

 Arhiv KTK PZS12 / 21

 Arhiv KTK PZS13 / 21

 Arhiv KTK PZS14 / 21

 Arhiv KTK PZS15 / 21

 Arhiv KTK PZS16 / 21

 Arhiv KTK PZS17 / 21

 Arhiv KTK PZS18 / 21

 Arhiv KTK PZS19 / 21

 Arhiv KTK PZS20 / 21

 Arhiv KTK PZS21 / 21

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
 ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
mtb.si
Odprimo poti (Urejati - ne prepovedati)