Dobrodelni kolesarski izlet po poteh Krima

V soboto, na prvi julijski dan, smo se pred gostilno Gerbec na Igu, zgodaj popoldne zbrali zagnani kolesarji in še nekateri, ki nam je mar za dobrodelnost. Tokrat se nismo zbrali zgolj zaradi kolesarjenja, pač pa tudi, da zberemo sredstva za Matevža, mladeniča, ki rad kolesari, a ima zelo slabo kolo, denarja za novega pa nima.
Matevž je kljub mladosti aktiven pri PD Krim, je marljiv in vedno pripravljen pomagati. Skupaj nas je kolesarilo dvanajst, tudi Matevž in predsednik PD Krim Boštjan Gačnik.

Z Iga smo se najprej podali v Tomišelj, od tam pa se povzpeli na severno pobočje Krima, mimo Planince po gozdni poti na drugo, vzhodno stran pobočja, se spustili v Iško vas in kolesarsko pot zaključili tam, kjer smo jo začeli, po prevoženih 24 kilometrih pred gostilno Gerbec na Igu. Tam so se nam pridružili še nekateri, ki niso kolesarili, a so prispevali svoj delež za Matevževo novo kolo. Ob tej priliki gre zahvala vsem donatorjem. Po izletu je sledilo prijetno druženje v gostilni ob brezplačnem golažu in pivu, za kar gre zahvala Simonu in Veletu, ki sta poskrbela za to. Seveda hvala tudi Branetu, šefu gostilne Gerbec, ki je dal v uporabo svoje prostore.

Sredstva se zbirajo do 31. avgusta 2017, tako lahko še vedno tudi vi nakažete na TRR PD Krim (SI56 6100 0000 7587 687, Slic SI00 00, namen: za Matevževo kolo). Višina donacije: 5 eur ali več.

Seznam donatorjev za novo kolo:
Janko Purkat, Milan Mesojedec, Boštjan Čarman, Samo Novak, Nevenka Kosec, Lado Virant, Anže Ružič, Tončka Strle, Cvetka Šušteršič, Alojzija Rode, Aleš Juvanc, Nataša Križan, Boštjan Gačnik, Silvana Cilenšek, Daniel Cilenšek, Simona Zorko

Aleš Juvanc,
načelnik kolesarskega odseka PD Krim