Ogenj v Alpah 2017 na Mali planini

Letošnja akcija Ogenj v Alpah spodbuja uporabo javnega potniškega prometa, kolesarjenje in pešačenje kot način prihoda na izhodišče izleta. Zato vas spodbujamo, da ste Zapeljani v gore in se 12. avgusta 2017 z nami do Domžalskega doma na Mali planini odpravite trajnostno.
Ogenj v Alpah 2017
Namen dogodka Ogenj v Alpah, ki ga mednarodna nevladna organizacija CIPRA obeležuje od leta 1986 vsako drugo soboto v avgustu, je opozoriti na celovit način reševanja okoljskih in razvojnih vprašanj v Alpah.

V letošnjem letu, ki so ga ZN razglasili za leto trajnostnega turizma za razvoj, bodo vsi, ki se bodo pridružili akciji po celotnem alpskem loku, ogenj prižgali kot poziv k razmisleku o nujnosti sprememb v alpskem turizmu.

Razmere v turizmu alpskih držav se med seboj sicer razlikujejo, a za vse velja, da naraščajoče temperature in spremenjeno vedenje počitniških gostov in obiskovalcev alpskega prostora zahtevajo nove strategije in pristope. Poiskati je treba rešitve za zagotavljanje kakovosti življenja tako turistov kakor tudi lokalnega prebivalstva. V ta namen so nujne splošne regionalne strategije, ki bodo vključevale vsa gospodarska in življenjska področja.

CIPRA Slovenija s Planinsko zvezo Slovenije letos z akcijo izpostavlja problematiko mobilnosti v turizmu, s tem pa turiste in lokalno prebivalstvo seznanja o možnostih za trajnostno mobilnost kot načinu prihoda na izhodišče izletov. V brošuri Zapeljan v gore je pripravljenih 14 različnih izletov v gore, ki so dostopni z avtobusom, vlakom ali kolesom.Informativne prijave za voden pohod, ogled planine in delavnice za otroke (urice s pravljičarjem, ustvarjalne delavnice) do 9. 8. 2017 na: slovenija@cipra.org.

Za prvih 15 prijavljenih stroške avtobusne vozovnice krijemo organizatorji.

Vsi, ki se boste v gore odpravili trajnostno letošnje poletje, lahko od junija do septembra sodelujete v akciji Ogenj v Alpah 2017, in sicer s simbolnim prižigom ognja (sveča, bliskavica fotoaparata, telefonska lučka …) s slovenskih vrhov, s čimer načelno podprete sporočilo letošnje akcije.

Sodelujoče prosimo, da pošljete fotografije s slovenskih vrhov s pripisom lokacije in načina mobilnosti na naslov: slovenija@cipra.org ali pa ga objavite na socialnih omrežjih. #Zapeljanvgore #feuerindenalpen #OgenjvAlpah @PlaninskaZvezaSlovenije @CIPRASlovenija @Ekosklad

S poslano fotografijo boste sodelovali v nagradnem žrebu za 5 zemljevidov Julijskih Alp.

Več informacij o programu si lahko preberete v spodnjem vabilu >>> s klikom na vabilo se vam odpre večji PDF vabila.
-------------------------
Povezane novice:
Ogenj v Alpah 2017: Zapeljan v gore

Izšli so Vozni redi v Alpah 2017
Uspešne okoljske naložbe na dnevih odprtih vrat planinskih koč