Pomladanska tura KTK PZS 2017: Mariborski kuclji

Na pomladanski turi Komisije za turno kolesarstvo (KTK) PZS nas bo v soboto, 8. aprila 2017, pot zanesla na Štajersko, pravzaprav na mariborske kuclje. Kot se za začetek sezone spodobi, klanci ne bodo dolgi, bodo pa nekateri postavljeni precej pokonci, za tiste najbolj našpičene. Vljudno vabljeni! Na predvečer ture KTK PZS bo v Hiši Stare trte tudi potopisno predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča.
Pomladanska tura KTK PZS 2017: Mariborski kuclji
Tokrat nas bo pot zanesla na Štajersko, natančneje v njeno prestolnico. V soboto, 8. aprila, bomo namreč obiskali vzpetine, ki obdajajo Maribor na njegovi severni strani. Domačinom je ta tura bolj znana kot "Piramidin krog", ima pa ogromno variacij. Začinili jo bomo še z vzponoma na Medič breg in Urban ter tako zajeli "ta glavne" mariborske kuclje. Kot se za začetek spodobi, klanci ne bodo dolgi, bodo pa nekateri postavljeni precej pokonci, za tiste najbolj našpičene. :-) Zaključek ture nas bo popeljal skozi staro mestno jedro do Hiše Stare trte, ki je tudi kontrolna točka Slovenske turnokolesarske poti in kjer bomo deležni tudi kratke predstavitve bogate zgodovine najstarejše vinske trte na svetu. Vljudno vabljeni!Na predvečer pomladanske ture KTK PZS,
torej 7. aprila 2017 ob 18. uri, bo v Hiši Stare trte v Mariboru tudi potopisno predavanje Pie Peršič  in Andreja Martinčiča, ki sta lani prva v kosu prekolesarila STKP. Vabljeni!

-------------------------
Povezane novice:
Slavnik za uvod v turnokolesarsko pomlad
Na prvi oktobrski dan na Volovjo reber in Veliko Milanjo
Turnokolesarska pomlad na Koradi in Sabotinu
Turnokolesarska jesen na Strojni in v Jamnici
9. turnokolesarski tabor Zasavje 2017 | razpis
Turnokolesarsko leto 2017 | koledar dogodkov KTK PZS