Dnevnik Slovenske turnokolesarske poti

Slovenska turnokolesarska pot je krožna kolesarska pot, ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine. V dolžino meri okoli 1800 kilometrov, v višino pa skupno kar 50.000 metrov. Za lažje in pregledno beleženje prekolesarje razdalje pa smo pripravili še Dnevnik s Slovenske turnokolesarske poti.
Slovenska turnokolesarska pot poteka mimo 109 kontrolnih točk, katerih obisk boste dokazali z odtisom žigov v Dnevnik s Slovenske turnokolesarske poti. Med kontrolnimi točkami je tudi 52 planinskih koč, kar nekaj ostalih manjših turističnih ponudnikov, predvsem pa številne pomembne točke planinske, narodopisne in tehnične slovenske zgodovine (Slovenski planinski muzej, Kugyjev spomenik, Alpski botanični vrt Juliana, Informacijsko središče TNP Dom Trenta, rudnik Idrija, turistični rudnik in muzej Mežica, spomenik štirim srčnim možem v Bohinju, Pocarjeva domačija itd.).

Pot je speljana tako, da pogosto vodi mimo železniških postaj, s čimer želimo spodbuditi obiskovalce, da se do izhodišč večdnevnih etap pripeljejo in tudi vrnejo z vlakom.
 

Dnevnik s Slovenske turnokolesarske poti je oblikovno Dnevniku s Slovenske planinske poti, razlikujeta se po modri barvi platnic, kontrolni žigi pa se tako kot pri Slovenski planinski poti odtisnejo v za to namenjen kvadratek. Praktično identična so tudi navodila za zbiranje žigov. Poleg njega je potrebno dopisati datum, v primeru koče, pa žigu doda svoj podpis tudi oskrbnik. Če žiga ni, je popolnoma enakovredna tudi fotografija.

Dnevnik s Slovenske turnokolesarske poti najdete v Planinski trgovini PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani. Spletni nakup lahko opravite v spletni trgovini PZS, naročite pa jih lahko tudi na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 84 ali na brezplačni telefonski številki 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).
 

Želimo vam obilo veselja in sreče pri polnjenju Dnevnika s Slovenske turnokolesarske poti!

Vzpostavitev varnejše Slovenske turnokolesarske poti je podprla Zavarovalnica Generali