Kolesarjenje po otoku Brač

Termin: 12. 9. 2022 - 18. 9. 2022
Vrsta dogodka: Turnokolesarska tura
Društvo: PLANINSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
Vabimo vas, da se nam pridružite na kolesarjenju po otoku Brač. Le ta je z Vidovo goro najvišji otok na Jadranu. Z dolžino 40 km in širino 13 km je Brač tretji največji otok med vsemi otoki in otočki na hrvaški obali.
Odhod bo, v ponedeljek 12.9.2022 s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 03.00 uri
Planinsko društvo Konjice - kolesarska sekcija organizira že deveto večdnevno kolesarjenje . Letos jo bomo prvič izvedli na otoku BRAČ. Naše izhodišče bo ribiška vasica POSTIRA, katera je bila leta 2012 proglašena za najlepšo dalmatinsko vasico. Nastanjeni bomo v apartmajski hiši tik ob morju.
Kolesarske ture so primerne tako za gorske kot za trekking kolesa - električna.
  • 1. dan: SLOVENSKE KONJICE - SPLIT - SUPETAR - POSTIRA
    Odhod treh kombijev iz Slovenskih Konjic ob 03.00 uri zjutraj. Vožnja do državne meje, mimo Zagreba in naprej po hrvaški avtocesti do Splita. Prihod v splitsko luko okoli 10. ure dopoldan. Imeli bomo nekaj prostega časa za sprehod po znameniti splitski tržnici. Vkrcanje na trajekt ob 11. uri. Po prihodu na otok sledi krajša vožnja z do prijetne vasice Postira. Sledi namestitev po apartmajih. Popoldan bomo lahko izkoristili za krajši izlet s kolesom ali sprehod po idilični vasici, katera je bila leta 2012 proglašena za najlepšo dalmatinsko vas.
  • 2.-6.dan:Kolesarjenje po otoku BRAČ
    Po zajtrku bomo sedli na kolesa in se podali odkrivati otok Brač. Levo, desno, gor in dol na sever in jug, vzhod in zahod. V glavnem ogledali si bomo vse kar je zanimivega na otoku.
  • 7.dan: POSTIRA- SUPETAR - SPLIT- SLOVENSKE KONJICE

Kolesarili bomo po asfaltiranih cestah, delne odseke poti po makadamskih cestah in kolovozih. Načrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili. Nastanjeni bomo v apartmajski hiši (hrano si pripravljamo sami). Za na kolesarske ture je priporočljivo imeti trekking ali gorsko kolo, tudi električna so dobrodošla..
Obvezna oprema vsakega udeleženca je kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala, rezervna zračnica, svetilka, nahrbtnik ali kolesarska torba, zaščita za sonce in dež, hrana in pijača za čez dan.

VELJAVEN osebni dokument za prehod meje

Ker se bomo na naših turah vozili ob morju, je priporočljivo imeti na turi v nahrbtniku ali kolesarski torbi tudi kopalke, brisačo,....
Strošek kolesarjenja znaša 250 eur., kamor je všteta namestitev v apartmajski hiši, zajtrk ter večerja in strošek za gorivo in cestnino in ostala logistika ( trajekt oseba + kolo ). Zavarovanje z zdravstveno asistenco za tujino si vsak uredi sam. Kolesa in opremo bomo naložili na prikolico v nedeljo 11. 9. ob 18.uri na parkirišču pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice. Odhod bo v ponedeljek zjutraj 12. 9. ob 03.00. uri, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo v nedeljo 18. 9. v poznih večernih urah. Število prijav je omejena zaradi same logistike in transporta.


Informacije in PRIJAVE:
Matjaž Rebernak: matjaz.rebernak@gmail.com