Turnokolesarski tabor Livigno 2019 5.-8. september

Kraj: Livigno
Vrsta dogodka: Turnokolesarska tura
Društvo: PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA
PD Nova Gorica vabi od 5. do 8. septembra 2019 na turno-kolesarski tabor v čarobni Livigno.

Mestece Livigno leži 1816 metrov nad morjem in je za tiste, ki imamo radi gorsko kolesarjenje, pravi gorskokolesarski raj. Okoliški hribi, gore in doline so prepleteni in med seboj povezani z nešteto urejenimi stezicami in potmi, primernimi tako za pohodnike kot za gorske kolesarje. Enoslednice, ki se nad gozdno mejo nastavljajo soncu, dih jemajoči razgledi, kolesarski park Mottolino in novi Carosello s flow traili ter mesto, ki diha s športniki, obljubljajo veliko lepega.

Vodniki: Z vami bova dva licencirana gorsko kolesarska vodnika: Branko Belingar in Igor Kleč.

Namestitev: Apartmaji Residence Bait da Mott.

Prevoz: Lasten prevoz.

Hrana: Poskusili bomo urediti skupne obroke v lastni režiji.

Kolesarjenje:
Vsakodnevne ture se bodo začele in končale pred našimi apartmaji. Kolesarili bomo večinoma po enoslednicah in skoraj vse ponujajo ob poti gostišča, kjer bomo kaj dobrega pojedli in popili. Povprečna tura bo imela približno 1000 višinskih metrov vzpona. Vozili bomo v skupini in z zmernim tempom. Ker bova z vami ves čas dva vodnika, se bomo lahko razdelili v dve različno zahtevni skupini.

V kolikor si boste zaželeli dan ali dva počitka, Livigno ponuja še veliko drugega - pokriti bazen, jadralno padalstvo, ribištvo, jahanje ali potep po prostocarinskih trgovinicah, ki jih najdemo v skoraj vsaki hiši v mestu.

 Kaj potrebujete:
• Primerna fizična pripravljenost.
• Brezhibno gorsko kolo z vsaj prednjim vzmetenjem in grobo profiliranimi gumami, čelada, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, rezervne zračnice in primerna kolesarska oblačila (tudi za primer hladnejših in ali deževnih dni). Priporočljivi ščitniki za kolena in komolce.
• Pričakujemo, da ste člani PZS . S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju.
• Veljaven osebni dokument.

Stroški:
Predviden prispevek na udeleženca znaša 260.- € v primeru, da bomo organizirali tudi skupno kuhanje, sicer bo prispevek sorazmerno nižji.

Prijave:  Do četrtka 16.5.2019 z vplačilom akontacije 130.- € na PD Nova Gorica.

Zaradi lažje organizacije in obveščanja prijave pošljite tudi na mail: igorklec@gmail.com ali tf 031 629 199.
O vsem boste dodatno obveščeni preko e-pošte oz. preko kontaktov, ki nam jih boste pustili v ta namen posredovali.