Diagonala335 – Zmigajmo Slovenijo!

Vrsta dogodka: Turnokolesarska tura
Organizator: Simon Eržen

Dobrodelni kolesarski dogodek v dolžini 335 km po slovenski diagonalo pod sloganom zmigajmo Slovenijo spodbujamo Slovence k več gibanju. Pridruži se lahko vsak na celotni poti ali na delu poti. 

Gre za dobrodelnih 335 km s kolesom, kjer želi Simon Eržen, večkratni državni prvak v BMXu in legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji, sedaj avanturistični kolesar svetovnega kova in planinski in turno kolesarski vodnik od leta 2010, dne 17.6.2017 v 24 urah prekolesariti slovensko diagonalo. Na dogodek je vabljen vsak, ki mu je omenjeno gibanje »Zmigajmo Slovenijo« blizu in želi tudi sam spodbuditi ostale Slovence, predvsem pa mlade, da bi se več gibali. Start je točno ob polnoči iz petka na soboto v vasi Trkova na tromeji med Avstrijo, Madžarsko in Slovenijo. Pot bo potekala preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj.

Aktualizirana točka kolesarske karavane bo vsake 3 sekunde osvežena na spletni strani diagonala335.bikingtheglobe.net

S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije želimo s projektom Diagonala335 pomagati mladim športnikom, zato se bodo tekom dogodka zbirala donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Torej tistih mladih športnikov, katerih družine iz finančnih razlogov ne morejo podpreti njihovega športnega razvoja in preboja med vrhunske slovenske oziroma svetovne ase.

 

Ali je dogodek plačljiv? 

Udeležba je brezplačna, saj je dogodek dobrodelne narave

 

Povezava do prijave na dogodek (poziv k pridruzitvi  VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=QsWN0e8Jc5ohttp://diagonala335.bikingtheglobe.net/prikljuci-se-gibanju/

 

Fotografije za objavo
https://www.dropbox.com/sh/xip0too92ivcvvv/AAAmZ5wYLhNslv1aFBEeOKJOa?dl=0  foto Agencija Mori (navesti pri objavi fotografije)