Kolesarjenje po poti Stare trte

Kraj: Maribor
Vrsta dogodka: Turnokolesarska tura
Društvo: Planinsko društvo Tam Maribor
Mesec september, mesec trgatev, kar vabi med vinorodne griče

Zato se bomo v nedeljo, 18. septembra popoldan, podali na odkrivanje le-teh v okolici Maribora po Poti Stare trte (http://maribor-pohorje.si/Pot-Stare-trte.aspx), kateri je posvečen tudi Festival Stare trte / Old Vine Festival, ki se bo odvil med 2. 10. in 11. 11. 2016. 

Dobimo se od 13:30 ure naprej pred Hišo Stare trte / Stara trta / World's Oldest Vine na Lentu, kjer si laho zagotovite svoj izvod Dnevnika STKP - Slovenska turnokolesarska pot, če le-tega še nimate in vanj vtisnete svoj prvi žig, saj bo del poti potekal tudi po trasi STKP. 

Izpred Hiše Stare trtese bomo podali čez Studenško brv in nadaljevali po nabrežju reke Drave do Malečnika, kjer nas čaka razgibana vožnja čez Vodole in Ruperče. Sledi spust v smeri proti Vukovju, mimo Pernice in Perniškega jezera do Jarenine in Jareninskega dvora, kjer se bomo ustavili v vinski kleti Dveri-pax. Povratek čez Gačnik do Pesnice in čez Košaški klanec po Šentiljski cesti do Vinogradništva Horvat, kjer bo naš zaključek ture. 

Zanimivosti med potjo:
- Hiša Stare trte
- Studenška brv
- Malečnik
- Turistična kmetija Emil, domovanje 9. mariborske vinske kraljice Urška Bračko, ki bo krono predala svoji naslednici na 30. Svečana trgatev Stare trte 2. oktobra letos
- Perniško jezero 
- Vinska klet Dveri-pax (www.dveri-pax.com)
Vinogradništvo Ramšak & Chateau Ramšak Glamping
Vinogradi Horvat 

Dolžina: 37 km
Podlaga: asfalt

Kolesarski izlet je organiziran s strani Turnokolesarskega odseka PD TAM Maribor. Obvezne so prijave na mail: karmen.razlag@gmail.com

Stroški: po vaši porabi in cenikih ponudnikov; ob prijavi obvezno navedite, v kolikor se boste udeležili tudi zaključka pri Vinogradi Horvat.