2. kolesarski memorial Igorja Maherja

Kraj: Temnica na Krasu
Vrsta dogodka: Srečanje
Organizator: KTK PZS
Povzeto po http://mtb-forum.si/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=133396

VABILO

Vabimo vas, da se nam pridružite na 2. kolesarskem memorialu Igorja Maherja, ki bo v nedeljo, 16. junija 2013, z izhodiščem in ciljem v Temnici na Krasu. Tokrat bomo sledili Potem miru na Krasu, po katerih so se nekoč pomikale vojaške formacije na Soški fronti.

Zbiranje udeležencev: 9.00–9.30 pri TIC-u (stara šola) v Temnici

Štart:
9.30–10.00
Trasa 1 (cestna trasa): Temnica, Škrbina, Sveto, Komen, Vojščica, Sela na Krasu. Lokvica, spomenik na Cerju, (okrepčevalnica) Opatje Selo, Kostanjevica, Temnica (topli obed od 14:30 dalje)
Trasa 2 (gorsko-kolesarska trasa): Temnica, Vojščica, Sela na Krasu, Borojevičev prestol, spomenik na Cerju, (okrepčevalnica) Kostanjevica, Renški vrh, Trstelj, Temnica (topli obed od 14.30 dalje).

Ob zaključku vas vabimo, da si v prostorih TIC-a v Temnici ogledate mini muzej Soške fronte, ki so ga uredili člani Jamarskega društva Temnica, domačini pa vam bodo ponudili na pokušino in v nakup tudi dobrote iz svojih kleti in kašč.

Načrta obeh poti s presekoma sta priložena. Uporaba varnostne čelade je obvezna. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost ter so dolžni spoštovati cestno - prometne predpise. Število udeležencev je omejeno na 150 oseb.


O Igorju Maherju:
Gornik, kolesar, fotograf, publicist, biolog in raziskovalec Igor Maher je svojo življenjsko pot v celoti posvetil stvarem, ki so ga privlačile kot človeka z mnogimi zanimanji ter kot biologa - ljubitelja narave. Skozi življenje ga je ves čas spremljala fotografija, bil je plodovit pisec in nenehen raziskovalec. Zato po njegovi smrti leta 2009 za njim ostaja 269 del v 278 publikacijah, nepregledna količina fotografij narave, planin in kolesarjev, množica zapiskov … Najširše je poznan njegov Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji, pa knjige S kolesom po Sloveniji, 1001 kal: zgodba o življenju, itd.
Želimo, da se ohrani tako spomin na tega pomembnega in požrtvovalnega prebivalca Krasa, kot tudi zapiski in izročila, ki jih je zapustil, zato smo v letu 2012 začeli z obujanjem spomina nanj s 1. kolesarskim memorialom. V letu 2013 se cestno-kolesarski trasi na 2. memorialu pridružuje še gorsko-kolesarska.