5. kramp turca v slovenski Istri - Sočerga - ODPOVEDANO ZARADI SLABEGA VREMENA

Kraj: Sočerga
Vrsta dogodka: Srečanje
Društvo: OBALNO PLANINSKO DRUŠTVO KOPER - Club alpino costiero Capodistria
Zaradi slabega vremena moramo odpovedati  delovno akcijo - poizkusili jo bomo izvesti enkrat kasneje, vendar nov datum še ni določen.

Letos smo se preselili v slovensko Istro, kjer bomo markacisti OPD Koper in kolesarji urejali del poti slapov med Tuljaki in Trebešami, ki so jo domačini iz Trebeš nekoč uporabljali kot najkrajšo peš povezavo z Sočergo. Omogoča tudi povezavo doline Dragonje preko Sočerge in Movraške doline s Kraškim robom in hribovjem nad Rakitovcem.

Gre za atraktivno 800 m dolgo, skoraj vodoravno pot, ki preči precej strmo gozdnato pobočje nad trebeškim slapom, žal pa jo je na več mestih močno poškodovala erozija flišnatih reber. Ko so jo pred več desetletji dokončno opustili, je večji del trase preraslo grmovje, robida in borov gozd, tako da je danes ponekod že težko sledljiva. Raznovrstnega dela na njej zlepa ne bo zmanjkalo, tako da na akciji urejanja zagotovo nikomur ne bo dolgčas.

Po koncu akcije možnost krajše ture (če bo želja) ter druženje in prigrizek.

ZBORNO MESTO: dobimo se v Sočergi, pred gostilno, ob 9. uri, od koder se bomo odpravili s kolesom (ali avtom) do delovišča. Dostop do Sočerge je po avtocesti, izvoz Črni kal, smer Buzet HR.

OPREMA: Potrebujemo krampe, rovnice, grablje in zaščitne rokavice, ostalo orodje pa bodo priskrbeli markacisti. Vzemite pohodniške čevlje, za zaščito pri delu, pa tudi nekaj proti soncu.

PREHRANA: na terenu bo iz nahrbtnika, OPD Koper pa bo po koncu akcije poskrbelo za malico. Ne pozabite na pijačo.

PRIJAVE: Za koordinacijo udeležbe skrbi Komisija za turno kolesarstvo PZ. Prosimo, da se do vključno četrtka, 23. 5. 2013, prijavite na akcijo na elektronski naslov turno.kolesarstvo@pzs.si, poleg imena in priimka pa sporočite še telefonsko številko za morebitno nujno obveščanje oz. dogovor glede prevoza.

Vabljeni!

Komisija za turno kolesarstvo PZS