Jul182024

V gore z busom ali vlakom – ob vikendih še posebej ugodno

Gneči na cesti, dragemu gorivu in parkirninam se lahko enostavno ognemo. Tudi v letošnjem poletju se lahko v gore odpravimo z vlakom ali avtobusom. Na Gorenjskem in v Posočju je izbira res velika, vedno več možnosti pa je tudi na Savinjskem, Koroškem in na Pohorju. Najatraktivnejše linije smo zbrali na enem kupu.
Jul012024

Cesti v Kot in Krmo | informacija o stanju

Cesta v dolino Krma je še vedno zaprta za ves promet, saj še vedno potekata posek in spravilo lesa. Večinoma gre za sanitarni posek po lanskoletnem poletnem vetrolomu.
Jun272024

Na Petrol po planinsko članarino in z njo po planinske ugodnosti!

Vse do konca septembra lahko planinsko članarino poravnate kar na poti. Hitro, priročno in enostavno na vseh bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.
Jun142024

Prometni režim na cesti Mojstrana-Vrata oziroma dostop v dolino Vrat v letu 2024

Ministrstvo za infrastrukturo RS in Občina Kranjska Gora sta za poletno sezono 2024 dogovorila naslednji prometni režim na cesti Mojstrana-Vrata oziroma za obvladovanje mirujočega prometa v sami dolini Vrat.
Jun132024

Dan slovenskih planincev 2024 v Črni na Koroškem

Celodnevno planinsko dogajanje v Črni na Koroškem, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje ferat in športno plezanje, zip-line, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 15. junija 2024, pridružite v Črni na Koroškem. Prisrčno vabljeni!
Jun112024

NOV PLANINSKI ZEMLJEVID| Ratitovec in okolica – 1 : 25.000

Planinski zemljevid Ratitovec in okolica - 1 : 25.000 bo prišel prav vsem, ki bi želeli raziskovati priljubljene in neznane vrhove nad dolino Selške Sore. Prvaki tega območja so vsekakor Ratitovec, vrhovi nad Soriško planino, Porezen, Blegoš, Stari vrh in hišni vrh Škofje Loke - Lubnik.
Maj022024

Kaj moramo vedeti o turnem kolesarjenju?

Turno kolesarstvo je oblika gorskega kolesarstva, ki nima tekmovalnih ciljev. Kolesar uživa tako pri vzponu kot pri spustu, njegov cilj je doživetje v naravi.
Apr252024

Kolesarsko zavarovanje Kolesar G24

Pomlad je tu in gorsko kolo vabi na nove kolesarske podvige. Da se boste bolj sproščeni podali na kolo, poskrbi kolesarsko zavarovanje G24. Velja po vsej Evropi, ne le doma; je za posameznika in družine; posamično krije tudi otroka, če se vozi z odraslim na kolesu, v otroškem sedežu ali v prikolici kolesa.
Apr232024

Andreja Jagodic: Šport kot način življenja, tiha ženska moč in kolesarska avantura na Kilimanjaru #podcast

V steni tokrat z nami energična in vzdržljiva, nasmejana in odločna alpinistka, turna kolesarka in gorska reševalka Andreja Jagodic.

Dogodki
Forum
Prikaži vse objave  

Sponzorji in podporniki

Planinska zveza Slovenije
Komisija za turno kolesarstvo

Ob železnici 30a, SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 686
turno.kolesarstvo@pzs.si

Načelnik: Atila Armentano

Strokovni sodelavec: Matjaž Šerkezi