Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

8. Čez Javornike

Tomaž Penko - Forty, sreda, 3. julij 2024 ob 11:30

Vabljeni na 8. tradicionalno turo: "Čez Javornike".
KDAJ: v nedeljo, 7. 7. 2024
ZBIRNO MESTO:
Parkirišče nasproti vojašnice na Ljubljanski cesti (konec Postojne, na desni strani v smeri Ljubljane) ob 8:00 (odhod ob 8:30).
OPIS POTI:
Kolesarimo proti Kaliču, prečkamo Javornike ter se spustimo do Cerkniškega jezera. Sledi povratek čez Rakov Škocjan.
TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina ture: 43 km
Skupni vzpon: cca 650 vm
Trajanje: 5-6 ur
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, čelada (obvezna za vse), rokavice, rezervna zračnica, zadostna količina hrane in pijače.
CENA:
Brezplačno vodenje, zaželeno je članstvo v kateremkoli planinskem društvu.
PRIJAVE:
Prijave so obvezne, do sobote, 6. 7. 2024, do 15. ure, na št. 041 208 387 (Tomaž Penko, TKV1 vodnik). S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.
Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
TURNOKOLESARSKI ODSEK PD POSTOJNA.