Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Med kali v Košanski dolini

Tomaž Penko - Forty, četrtek, 27. junij 2024 ob 10:34

MED KALI V KOŠANSKI DOLINI

 

KDAJ: v nedeljo, 30. 6. 2024

 

ZBIRNO MESTO:
Pri sv. Jakobu, pred vasjo Narin ob 8:30 (odhod ob 9:00).
Lokacija: https://maps.app.goo.gl/P6TeF8J2o95EskuLA

 

OPIS POTI:

Kolesarimo med tremi obnovljenimi kali v Košanski dolini. Začnemo v Narinu, kjer obiščemo kal »Luža«, nadaljujemo mimo dvorca Ravne do vasi Dolnja Košana, Gornja Košana in Čepno. Sledi makadamski vzpon in krajši spust do kala »Zgornja kaluža« na Bujah. Nadaljujemo proti kalu »Pr lokvi« v Gornji Košani, do katerega opravimo zadnjih 150 m peš. Do izhodišča se vremo preko vasi Nova Sušica.

 

TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina ture: 28 km
Skupni vzpon: cca 500 vm
Trajanje: 4-5 ur
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: tehni
čno nezahtevna tura

 

OPREMA:
Tehni
čno brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, čelada (obvezna za vse), rokavice, rezervna zračnica, zadostna količina hrane in pijače.

 

CENA:
Brezpla
čno vodenje, zaželeno je članstvo v kateremkoli planinskem društvu.

 

PRIJAVE:
Prijave so obvezne, do sobote, 29. 6. 2024, do 15. ure, na št. 031 787 345 (Nataša, TKV1 vodnica). S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizi
čne in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

 

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
TURNOKOLESARSKI ODSEK PD POSTOJNA.