Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura TKV1: Po najlepših poteh okoli Bovške kotline

Pika Trkman, torek, 26. september 2023 ob 20:11

Kolesarski izlet po najlepših poteh okoli Bovške kotline

 

V sodelovanju s Turizem Dolina Soče v okviru Festivala pohodništva Dolina Soče vas v nedeljo, 1. 10. 2023, vabim na nedeljski kolesarski izlet po Bovški kotlini.

Kdaj: 1. 10. 2023 ob 9.00

Zborno mesto: parkirišče pred Prostovoljnim gasilskim društvom Bovec (Rupa 15, 5230 Bovec).   46,3331369N, 13.5523868E

Dolžina ture je približno 20km, vzpona na celotni trasi pa približno 600 višinskih metrov. Pot bo trajala največ 3 ure z vsemi ogledi in postanki za fotografiranje.

Težavnost ture: srednje zahtevna kolesarska tura (S0, K1, G0).

Obvezna oprema: brezhibno gorsko kolo s širokimi profiliranimi gumami, čelada, rokavice, zaščitna očala, pijača, rezervna oblačila (v primeru slabše vremenske napovedi vetrovka).

Prijave: na telefonsko številko 068158492 (Pika) ali email: pika.trkman@gmail.com. Število mest je omejeno na 7. Prijave zbiram do sobote, 30. 9. 2023.

Kratek opis: Iz Bovca se bomo mimo letališča Bovec po makadamski poti zapeljali v vas Čezsoča. Sledilo bo kolesarjenje ob smaragdni reki Soči ter vzpon po makadamski cesti na prekrasno razgledišče na celotno Bovško dolino (Javorščkov plaz), od koder se bomo spustili nazaj k Soči. Ogledali si bomo dva lepa kotička ob reki (brv Brjeka čez reko Sočo ter korita pri Kršovcu). Po glavni cesti se bomo podali do vasi Kal-Koritnica, od koder bo sledil vzpon preko Kolovrata ter prijeten spust do reke Koritnice. Mimo Kukča bomo odkolesarili počasi nazaj proti izhodišču. Vrnili se bomo po  direktni poti po dokaj ravnem terenu preko polj ali pa se podali po bolj razgledni zgornji poti, ki poteka pod obronki Rombona (odvisno od želje udeležencev).

Pot poteka večinoma po makadamskih poteh.

Izlet je primeren tudi za električna kolesa.

Vodnica: Pika Trkman, pripravnica TKV1 (068158492).

Tura bo izvedena v primeru stabilnega vremena.