Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna Tura: TKV 1 Po Kostelu

Florjan Jurjevič - Florjan, torek, 26. september 2023 ob 19:06

 

https://drive.google.com/file/d/1ydBHrJxbEicVK83NOWQ4e0id1I1DW7WI/view?usp=sharing

Izpitna tura PO KOSTELU

Datum: 7.10.2023 ob 9.00

Zbirno mesto: razgledna točka Zeleno okno ( Colnarji)

Dolžina: 24km

Premagana nadmorska višina: 832 m

Najvišja točka: 763 m

Trajanje ture: cca. 3 h

Podlaga: Makedam, asfalt, gozna pot

Zahtevnost: S1, K1, G1

OBVEZNA OPREMA: Brezhibno gorsko kolo( vsaj sprednje vzmetenje) z grobo profiliranimi gumami, kolesarska čelada, rokavice, zaščitna očala, rezervna zračnica, tlačilka, dovolj tekočine in prigrizkov, primerna kolesarska oblačila, tlačilo, orodje, osebni dokument in polno baterijo, če vozite E-bike.

Število udeležencev: max. 8

Obvezna prijava na : florjan.jurjevic@gmail.com ali 041 703 247

Opis ture: Iz razgledne točke Zeleno okno se bomo po asfaltni cesti spustili 3 km do Dolenje Žage od kjer se bo začel 7 km dolg vzpon po makedamski cesti do Lovskega doma v Banja loki. Od lovskega doma bomo nadaljevali še 3 km dolg vzpon po makedamski cesti v smeri proti lovski koči Stružnica, nato pa nas iz lovske koče Stružnica čaka 5 km dolg spust po gozdni poti do Fare. Od Fare do Colnarjev( Zeleno okno) nas čaka še zadnji vzpon dolg cca 3 km malo po makedamski in delno po asfaltni cesti. Kolesarska tura je primerna za vse,ki ste v dobrem kondicijskem stanju. Dobrodošla so tudi E-kolesa.

Vodnik: Florjan Jurjevič, pripravnk TKV 1

Pomočnik: Aleš Jurjevič