Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura TKV1: Po poteh pogorelega Krasa

Rok Zadravec - Rok, ponedeljek, 25. september 2023 ob 22:41

Po poteh pogorelega Krasa

Obsežni požari prejšnjega poletja so na Goriškem Krasu povzročili pravo razdejanje in razkrili kamnito podlago kraških pokrajin. Pot nas bo vodila po poteh preteklega požara iz Mirna na Kras, kjer bomo iz severnega kraškega roba občudovali Vipavsko dolino in v daljavi Julijske Alpe. Nadaljevali bomo skozi Kostanjevico na Krasu do Kremenjaka kjer bomo uživali v pogledih na Tržaški zaliv. Od tam se bomo odpravili do vasi Opatje Selo in naprej proti spomeniku Cerje. Sledi spust v Miren kjer je tudi zaključek naše ture.

 

Kdaj: Sobota 21.10.2023, Ob 9 uri

Zborno mesto in zaključek: Parkirišče ob piceriji Frnažar
https://maps.app.goo.gl/uvkwbNcZ1jeSXFR6A

Dolžina ture je približno 32km, s skupnim vzponom 650 višinskih metrov. Pot bomo prekolesarili v 3 do 4 Urah

Težavnost ture je ocenjena kot srednje težka kolesarska tura (S0, K1, G0).

Obvezna oprema: Brezhibno kolo – gorsko (široke profilirane gume), čelada, rokavice, pijača, rezervna oblačila ter ostala zaščitna oprema po želji.

Prijave sprejemamo na e-mail: zadravecrok1@gmail.com (število mest je omejeno).

Rok Zadravec