Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura TKV1: Vrhovi stojne

Andrej Rus, četrtek, 18. maj 2023 ob 22:51

Kdaj: torek, 23. 5. 2023 ob 16 uri

Zborno mesto in zakluček: parkirišče ob Kočevskem jezeru - Rudnik 18

Dolžina poti: 37km (asfalt, makedam, gozdne poti)

Višinska razlika: dobrih 800m

Predviden čas trajanja: 5 ur

Težavnost: srednje zahtevna kolesarska tura (S0, K1, G1)

Obvezna oprema: brezhibno gorsko kolo s širokimi gumami, čelada, rokavice, rezervna zračnica, rezervna oblačila, svetilka in nahrbtnik dobre volje.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika

Vodnika: Damjan Grabijan in Andrej Rus, pripravnika TKV1

Kratek opisIz parkirišča ob Rudniškem jezeru nas bo pot vodila po kolesarski poti v smeri Kočevja, do gozdne ceste pod Stojno. Sledi vzpon na Stojno v smeri gradu Fridrihštajn. Po krajšem postanku bomo začeli našo krožno pot pod vrhovi STOJNE. Vozili bomo ob vznožju Mestnega vrha, Fridrihštajna, Požganega hriba, Suhega hriba, Nagelbihla, Ledenega vrha, Slovenskega vrha in Ložinskega vrha. Na poti se nam bodo razprostrli pogledi na Goteniško goro, Veliko goro in Goteniško dolino na eni strani ter Kočevskim Rogom in Kočevsko-ribniško dolino na drugi strani. Krožna pot pod vrhovi STOJNE se zaključi v Slovenski vasi, kjer se bomo skozi vasi vrnili v izhodiščno točko ob Rudniškem jezeru.

Del trase poteka po Slovenski turno kolesarski poti (STKP). Na trasi se bomo srečali z neokrnjeno in prečudovito naravo, zato se čim prej prijavite. Število udeležencev je omejeno na 15 oseb, kdor prvi pride, prvi pelje! Na koncu bo organizirano skupno druženje v bližnjem lokalu (cena 10€)

Prijave: prijave se zbirajo do 22.5 2023:

 Damjan: 051 378 096, damjan.grabrijan@gmail.com ali

Andrej:  051 706 813, andrej.rus12@gmail.com