Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura za TKV1 - Kolesarjenje skozi zelene oaze do koče na Kamen griču

Ales Pucelj - Rent the Lifestyle, nedelja, 16. april 2023 ob 18:11

Kolesarjenje skozi zelene oaze do koče na Kamen griču

 

 

KDAJ19.4.2023, ZBOR  16:15, ODHOD 16:30.

ZBIRNO MESTO: parkirišče pred pumptrackom v Ribnici https://goo.gl/maps/t8GXYLMdq4yPTkpx6 
PREDVIDENA TRASA: Ribnica (Pumptrack) – Travna Gora  – Kamen grič  Kot pri Ribnici - Dane - Vila de Casa (druženje) - Pumptrack Ribnica.

OSNOVNI PODATKI: 35,4 km, 785 višinskih metrov (najvišja točka 1011 m)     

TRAJANJE IZLETA: 3 h

PODLAGA: asfalt, makedam, vlake, enoslednice

OCENA TEŽAVNOSTI PO MTB DAV LESTVICI: S1, K1, G2


OBVEZNA OPREMA: Izpravno gorsko kolo s širokimi in profiliranimi gumami, kolesarska čelada, kolesarske rokavice, zaščitna očala, rezervna zračnica. Tura je primerna tudi za e-kolesa. 

PRIPOROČLJIVA OPREMA: Prva pomoč, ščitniki za kolena, čelna svetilka.

OBLAČILA: primerna glede na vremenske razmere, vetrovka, rezervna oblačila

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika


VODNIKA: Aleš Pucelj in Natalija Debeljak, pripravnika TKV I

POMOČNIK: Aleš Pucelj in Natalija Debeljak , TKV I

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE: najkasneje do TORKA 18.4.2023, na rentthelifestyle@gmail.com ali 070 664 330. Število prijav je omejeno na 20 udeležencev.

Tura je brezplačna; na koncu bo organizirano skupno druženje v Vila de Casa, kjer nas bodo postregli z mini burgerji in lokalnim pivom (cena 10€).

 

OPIS TURE:

Po prijetnem ogrevanju na Pumpracku se bomo podali po asfaltni cesti proti Ugarju, ki nas bo popeljala skozi očarljive pašnike. Po prečkanju reke Ribnice se bomo vzpenjali, najprej po asfaltni cesti, nato pa po makadamski poti. Vzpon bo trajal približno 8 km, zato si bomo pri Koči na Travni gori privoščili krajšo pavzo. Nato nas čaka razgibana pot skozi urejeno gozdno vlako do Koče na Kamen griču, kjer se bomo lahko okrepčali s hrano iz nahrbtnika (koče so med tednom zaprte).

 

Ko bomo zadovoljili osnovne potrebe, se bomo opremili za daljše spuste. Najprej nas bo pot vodila po enoslednicah in vlakah, nato pa bomo nadaljevali po makadamski cesti do vasi Kot pri Ribnici. Sledil bo 1 km strmejši vzpon, nato pa nas bo čakala panoramska vožnja skozi vas Dane, mimo izvira reke Ribnice. 

 

 

Kolesarski pozdrav,

Aleš in Natalija :)