Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IZPITNA TURA: PO PLANINAH POD KOŠUTO

Tevž Ribič - Tevž, torek, 20. september 2022 ob 10:34

TURNOKOLESARSKA TURA PO PLANINAH POD KOŠUTO

 

Zberemo se v soboto, 24. 9. 2022, ob 9:00, na parkirišču športnega društva Jelendol (Jelendol 7 ; 46°23'53.9"N 14°20'44.2"E)

 

DATUM: 24.9.2022

URA: 9:00

Predvidena trasa: Jelendol – Medvodje – Planina Pungart - Taborniški dom Šija – Kofce – Jelendol

Trasa je primerna tudi za E-kolesa

Osnovni podatki:

28 km, 900 višinskih metrov

Najnižja točka: 762m

Najvišja točka: 1569m

Obvezna oprema:

Izpravno gorsko kolo s širokimi in profiliranimi gumami, kolesarska čelada, rokavice, očala.

Glede na letni čas in nadmorsko višino ture so zaželjena toplejša oblačila, v primeru napovedi slabega vremena pa tudi dodatna goretex jakna ali palerina oziroma nekaj kar zadrži čimveč temperature in se ne premoči.

Trajanje izleta: 3 – 3.5 ure

Zahtevnost po mtb DAV lestvici: S1,K1,G1

Vodnik pripravnik: Tevž Ribič, pripravnik TKV1

Pomočnik: Klemen Golmajer, pripravnik TKV1

Opis ture:

Iz parkirišča v Jelendolu odrinemo po položni makedamski poti do razcepa v Medvodjah, kjer se odpravimo levo proti stari karavli pri kateri se bomo, spet, držali leve smeri (desna nas vodi proti dolgi njivi). Leva pot nas vodi proti planinam Pungart/Šija/Kofce. Turo nadaljujemo še nekaj časa po ravnini nato pa pričnemo s strmejšim delom vzpona, ki se vsake toliko zravna in od zadnjega razcepa v smeri Pl. Pungrat/Šija znova povzpne višje do Planine Pungart. Na planini se nam odpre pogled na greben Košute, kateremu sledimo vse do naše najvišje točke ture, Taborniški dom Šija, na 1528 metrih višine, kjer si bomo vzeli čas za občudovanje razgleda, seveda pa bo na voljo tudi nekaj stvari za odžejati in okrepčati se.

Po počitku in okrepčilu na vrhu se spustimo in ponovno malo vzpnemo mimo Planinskega doma na Kofcah, ter pričnemo s povratkom v Jelendol. Spust je nezahteven, vendar moramo biti pozorni zaradi erozije terena, katera nas lahko preseneti pri večji hitrosti. Povratek v Jelendol je planiran med 12 in 1 uro popoldne.

OBVEZNE Prijave zbiram najkasneje do 22.9.2022 na mail: tribic525@gmail.com ali telefonsko številko 030253368

Udeležba na turi je brezplačna! S seboj imejte nekaj denarja za sladice ????
Vabljeni!