Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura - Polzelski trojček

Uroš Lešnik - Ury, petek, 19. avgust 2022 ob 19:14

 

Planinsko društvo Polzela in Turno-kolesarski odsek PD Polzela, te vabita na

POLZELSKI TROJČEK

SEVČNIK-GORA OLJKA-VINSKI VRH

 

KDAJ: 08.10.2022

ZBIRALIŠČE:ob 850 uri – parkirišče pred občinsko zgradbo na Polzeli, odhod ob 900

VRNITEV: isti dan

OBVEZNA OPREMA: izpravno gorsko kolo, s širokimi in profiliranimi gumami, kolesarska čelada, kolesarske rokavice, kolesarska očala

OPREMA: osnovna prva pomoč, rezervna zračnica, ščitniki (priporočljivi)

OBLAČILA: primerna glede na vremenske razmere, vetrovka, rezervna oblačila

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika, možen nakup v koči na Gori Oljki

PREVOZ: -----------

PRISPEVEK: -------------

OPIS POTI: Z izhodišča se bomo zapeljali mimo gradu Šenek v Slatine. Sledi vožnja po gozdni cesti, do domačije Bajht in spust v Sotesko. Pri vožnji ob potoku Ložnica, se bomo za kratek čas prijetno ohladili, saj sledi vzpon na Sevčnik. Z vrha sledi spust v Jajče in po enoslednici k kamnolomu v Andražu. Sledi krajši vzpon do zaselka Topolovec in spust v kanjon Hotunjščice, ki nas bo prijetno osvežil pred naskokom na Goro Oljko, na katero se bomo povzpeli čez zaselek Lovče in mimo domačije Rogeljšek. Pri koči sledi krajši postanek za okrepčilo, nato pa se bomo spustili po gozdni vlaki do domačije Jug in se po gozdnih poteh povzpeli še na Vinski vrh. Sledi še spust v Slatine in vožnja do izhodišča mimo gradu Komenda.

ČAS VOŽNJE: krožna pot cca. 6ur s postanki

MTB DAV OCENA TURE: kondicijsko zahtevna tura S1-K2-G1

PRIJAVE: do petka 07.10.2022, pri vodji izleta

VODJA IZLETA: Uroš Lešnik ) 031/616-396; POMOČNIK: Igor Golčman TKV II

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na turi. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnikov, ter cestno prometne predpise!