Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IZPITNA TURA TKV2: MTB avantura Istra

Tadej Kosmačin, torek, 15. februar 2022 ob 10:56

MTB avantura Istra

12. in 13.2.2022

Planinsko društvo Jakoba Aljaža vabi na dvodnevno turno kolesarjenje po slovenski Istri.

Bivali bomo v okolici vasi Osp, kjer je pravi raj za ljubitelje kolesarjenja, pohodnike in športne plezalce. Nameščeni bomo v skupnem apartmaju, kjer bomo imeli možnost, da si kuhamo sami ali pa bomo želodčke napolnili v restavracijah v bližini. Prevoz je z osebnimi avtomobili, razpored uskladimo po zaključenih prijavah.

Vsak dan bomo opravili MTB turo, ki bo zelo zahtevna, tako kondicijsko, kot tudi tehnično. Po lestvici imata obe turi oceno S2-S3/K3/G2.

Prvi dan bomo kolesarili v okolici vasi Osp, ki ponuja veliko krajših kolesarskih trailov. Tako bomo v prvem dnevu obiskali Črni kal in Tinjan (Drugi tir,…) - večkrat J. Nabralo se bo nekaj čez 1200 višinskih metrov vzponov in spustov, ter 35 km v 5 urah. Končni nabor višincev in kilometrov bo odvisen od volje, želje in pameti.                                                                 

Drugi dan bomo naredili pravo turo po kraškem robu in sicer v več etažah. Izhodišče bo vas Hrastovlje, od koder se bomo podali na Movraški kuk. Z razglednega vrha se bomo spustili do imenitne fotografske točke in naprej proti vasi Movraž. Del spusta bomo zaradi težavnosti in izpostavljenosti prepešačili ob kolesu. Od vasi Movraž se bomo pričeli vzpenjati proti vasi Rakitovec in naprej pod vrh Kavčiča. Po grebenu bomo uživali mimo Goliča do Kojnika, kjer nas čaka zanimiv spust proti Zazidu, od koder se spustimo do Hrastovelj. Čaka nas še samo ciljni vzpon do avtomobila. Nabralo se bo 1150 višinskih metrov vzponov in 32 km, na poti bomo 6h.

Potrebna oprema: polnovzmeteno gorsko kolo (vsaj 140mm hoda), široke robustne gume z dobrim profilom (od širine 2.35 naprej), čelada (priporočamo snemljiv ščitnik brade), rokavice, očala, nahrbtnik, ščitniki (kolenčniki, komolčniki), hrana in pijača za celotno turo, razmeram primerna oblačila (pred odhodom vas seznanimo z razmerami), rezervne zračnice, tlačilka, orodje za popravilo na terenu (tubeless kit).

Strošek vodenja in organizacija ture je brezplačna, prenočišče, prevoz ter hrano plača vsak udeleženec sam. Največje število udeležencev je 5, kdor prvi pride, prvi pelje!

Za udeležbo je obvezna plačana članarina PZS!

Avantura bo organizirana v skladu z veljavnimi določili NIJZ.

Prijave in informacije: Tadej Kosmačin- pripravnik TKV2

tel. 040 699 749 tadej.kosmacin@gmail.com