Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IZPITNA TURA TKV1 - PO DOBROVŠKIH DOLOMITIH 10.7.21

Matej Hafner, nedelja, 4. julij 2021 ob 12:02

DATUM: sobota, 10. 7. 2021
ZBOR: parkirišče Rotar center (Eurogarden) Podsmreka ob 8.30
ODHOD: 9.00
DOLŽINA: 34 km
TRAJANJE TURE: 5 do 6 ur
VIŠINCI: 910 m
NAJVIŠJA TOČKA: Ključ 623 m
NAJNIŽJA TOČKA: Brezovica (Lukovica) 291 m
PODLAGA: asfalt, kolovoz, makadam, utrjena gozdna pot

ZAHTEVNOST:
vozniško tehnična S1
vzdržljivostna K1
tehnična težavnost G1

OBVEZNA OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada in rokavice, zaščitna očala ter primerna oblačila (tudi rezervna in glede na vremensko napoved).

Rezervna zračnica (za svoje kolo), tlačilka, osnovno orodje za hitra popravila na terenu.

Dovolj vode (za 20 km in 600 višinskih m, tam je mozno napolniti zaloge ) in hrane za lastne potrebe.

Člani PZS imate zavarovanje urejeno preko članstva ostali si zavarovanje uredite po svoje.

KRATEK OPIS:
Zberemo se na koncu parkirnega prostora pred drevesnico Rotar. Po morebitni jutranji kavi, spoznavanju in uvodu bomo kolesarski del začeli s 4,5 kilometerskim ogrevanjem po asfaltu in nadaljevali z bolj gorsko kolesarskim delom. Po kombinaciji enoslednic, traktorskih poti, makadama in asfalta bomo prikolesarili v Babno goro od koder se bomo najprej vzpeli do spomenika partizanskemu prehodnemu taborišču za Polhograjske Dolomite, nato pa se bomo sprehodili do Babčarjevega tabora, kjer bomo imeli tudi krajšo pavzo. Po vrnitvi do koles sledi vzpon po gozdnih poteh na Ključ (623 m), ki je naš najvišji vrh. Nadaljevali bomo s spustom do taborske cerkve Sv. Urh pri Podolnici. Tu bo ponovno krajša pavza, kjer si bomo dopolnimo tudi zaloge vode. Po počitku bomo prečkali Horjulsko dolino in se po Slovenski pisateljski poti povzpeli na južni greben Horjulske doline. Po grebenu bomo prikolesarili do Vrha (540m) in se nato spustili v Dragomer. Od tam po kolesarski stezi sledi še 5 kilometrov razpeljevanja do izhodišča.

OBVEZNE PRIJAVE NA: hafner.matej@gmail.com ali 040 697 596 (Matej)

ŠT. UDELEŽENCEV: 8 oseb, prijave sprejemam do zapolnitve vseh mest

DODATNO: S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture ter da izpolnjujete zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno udeležbo na turi. Vsak udeleženec je dolžan upoštevati navodila in napotke vodij ture. Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost. V kolikor imate kakršne koli zdravstvene težave, ste o njih dolžni opozoriti vodnika pred začetkom izleta. Tura je brezplačna!

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena. Prijavljeni udeleženci bodo pravočasno obveščeni po e-pošti in/ali preko SMS .

Na turi upoštevamo trenutne smernice in priporocila PZS in NIJZ.

VODNIK: Matej Hafner, pripravnik TKV1
POMOČNIK: Andrej Nose, vodnik TKV1