Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

STKP: 30. etapa – Ruška koča –IBNIŠKA KOČA(IZPITNA TURA TKV 1)

UROS VAHTER - vahtwr, torek, 1. september 2020 ob 14:44

30: Ruška koča – Ribniška kočaRuška koča- Osankarica- Koča na Pesku- Koča Pesnik- Ribniška koča

 

Ta etapa turnokolesarske poti nas bo popeljala čez najbolj samotne in divje predele Pohorja. Sicer etapa ne obeta daljših vzponov in spustov, pa bomo klub temu nabrali kar lepo število višinskih metrov. Ves čas bomo kolesarili po bolj ali manj samotnih gozdnih cestah.

Pot nas bo vodila mimo smučišča Cojzarica proti dolini Lobnice ( slap Šumik – z kolesom ni možen dostop do slapa – potrebna primerna obutev ). Pot bomo nadaljevali v smeri Osankarice, kjer je kontrolna točka – žig ter dalje proti Koči na Pesku – naslednja kontrolna točka in žig. Tu bo daljši postanek z okrepčilo. Po okrepčilu se spustimo po dolini Radoljne in ves čas sledimo pohorski kolesarski tranverzali (označeno PT). Pot sicer ni pretirano razgledna vse do malo pred Kočo Pesnik, ki je tudi kontrolna točka (žig se nahaja na skrinjici, ki je nameščena na koči), kjer se lepo vidi zahodni del Kozjaka in Golica. V nadaljevanju nas čaka še vzpon do najvišje ležeče koče na Pohorju Ribniške koče– kontrolna točka (žig se nahaja v koči). Od koče je čudovit razgled proti severu.

 

Start etape bo pri Ruški koči  12.9.2020 ob 8.00 uri – individualni prevoz
kONEC ETAPE Riniška koća , .  možost dogovora za povratni prevoz informacijeUROS.vahter.@gmail.com
POMOČNIK: MATJAŽ  REBERNAK TKV matjaz. rebernak@gmail.com

Organiziran prevoz  oseb in koles 12.9.2020 ob 6.30 v Slovenskih Konjicah na parkirišču pri KZ


OBVEZNE PRIJAVE NA E-MAIL:uros.vahter@gmail.com  ali na povezavi https://migimigi.si/stkp1dan/

MAX. ŠT. UDELEŽENCEV: do 16 oseb, prijave sprejemam do zapolnitve prostih mest

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture ter da izpolnjujete zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno udeležbo na turi. Vsak udeleženec je dolžan upoštevati navodila in napotke vodij ture. Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost.

Člani PZS so nezgodno zavarovani preko veljavnega članstva v PZS, ostali si morajo nezgodno zavarovanje priskrbeti sami.

Tura je brezplačna

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena. Prijavljeni udeleženci bodo pravočasno obveščeni po E-pošti in preko SMS.

VODNIK: UROŠ VAHTER, pripravnik TKV I uros.vahter.@gmail.com
POMOČNIK: MATJAŽ  REBERNAK TKV matjaz. rebernak@gmail.com
ter tkv: jOŽE KAMENŠEK 

 

 

Prijave na: izključno na https://migimigi.si/stkp1dan/  se prijaviš z svojimi podatki, naslovom, izbrano kolesarsko traso  Ruška koča – Ribniška koča