Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IZPITNA TURA TKV I – PO KOČEVSKIH GOZDOVIH, 23.08.2020 (Urša Napret)

Ursa Napret - ursan, torek, 11. avgust 2020 ob 11:19

DATUM: 23.08.2020
ZBOR: 8:00 – MTB Trail Center Kočevje
ODHOD: 8:30
TRAJANJE TURE: Celodnevna tura
DOLŽINA: 74 km
VZPON (skupaj): 1.200 vm
NAJVIŠJA TOČKA: 860 vm
NAJNIŽJA TOČKA: Nemška Loka 460 vm
PODLAGA: asfalt, makadam, kolovoz, utrjena gozdna pot
ZAHTEVNOST: Kondicijsko zelo zahtevna tura, vzpon V3, Spust S2

OBVEZNA OPREMA:

  • Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem,
  • Kolesarska čelada, rokavice, zaščitna očala, primerna oblačila (rezervna / topla),
  • Rezervna zračnica (primerna kolesu), tlačilka, osnovno orodje za zamenjavo zračnice,
  • Osebni dokument, planinska in zdravstvena izkaznica
  • Dovolj tekočine (priporočljivo vsaj 2,5l, saj bo možnost refila šele v zadnji polovici ture) in hrane (za cel dan iz nahrbtnika)
  • Priporočljivo: uporaba kolesarskih podhlač


POMEMBNA INFORMACIJA ZA E-KOLESA:
Med turo možnosti polnjenja ni, zato realno ocenite zmožnosti baterije svojega e-kolesa pred prijavo na turo.

KRATEK OPIS TURE:
Tura je primerna za zdrave odrasle osebe v dobri fizični kondiciji. Težavnost je ocenjena na zahtevno zaradi celotne dolžine ture, sicer s srednje dolgimi spusti in vzponi.

Štartamo s parkirišča izpred MTB Trail Centra Kočevje, po utrjeni gozdni cesti do Kočevja, ki ga bomo prečkali, nato pa mimo jezera nadaljevali pod do Željn. S postopnim vzpenjanjem v smeri Rog-Baza 20, se bodo naše noge počasi ogrele, pogledi pa uživali v vseh možnih barvah kočevskih gozdov. Po asfaltni cesti nadaljujemo še nekaj časa, v smeri Rog-Baza 20, kjer si bomo na čudoviti jasi privoščili krajši počitek. Pot bomo nadaljevali po makadamskih poteh in odkrivali lepote kočevskih gozdov, nato pa nas čaka kratek del asfalta, kjer se bomo po le nekaj kilometrih ponovno priključili na makadamsko cesto, nato pa nas po približno petih kilometrih čaka daljši in prijeten spust po makadamu do Nemške Loke, vasice z bogato zgodovino. Ogledali si bomo ostanke odlično ohranjene cerkve iz 17. stoletja in si na travniku poleg nje vzeli čas za daljši počitek, privoščili uživaško kosilo iz nahrbtnika ter nabrali novih moči za nadaljevanje poti. Po zasluženem počitku bomo pot iz Nemške Loke 2 nadaljevali po glavni cesti nazaj v smeri proti Kočevju, a že čez nekaj kilometrov zavili na utrjeno gozdno cesto, po kateri se bomo mimo zapuščenih starokočevarskih vasi s konstanstnim vzponom vračali nazaj proti izhodiščni točki (cca 25 km) do MTB Trail centra.


OBVEZNE PRIJAVE NA: KLIK ZA PRIJAVO :)
MAX ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 
8 - prijaveso možne do zapolnitve prostih mest 

DODATNE INFORMACIJE:
 ursa.napret@gmail.com ali 040 471 121

OSTALE INFORMACIJE:
S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture ter da izpolnjujete zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno udeležbo na turi. Vsak udeleženec je dolžan upoštevati navodila in napotke vodij ture. Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost.

Člani PZS so nezgodno zavarovani preko veljavnega članstva v PZS, ostali si morajo nezgodno zavarovanje priskrbeti sami.

Tura je brezplačna.

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena. Prijavljeni udeleženci bodo pravočasno obveščeni po E-pošti in preko SMS.

VODNICA: Urša Napret
POMOČNIK: Žiga Zdešar
MENTOR KTK PZS: Tomaž Penko

Odgovori

Ursa Napret - ursan, torek, 11. avgust 2020 ob 12:52
Opa, naknadno opazila nedelujoč link za prijave. 

Popravljam napako spodaj, saj žal gumb za urejanje ne deluje: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkwJaCIutaqJbTu1_vHhiX5a5SIrf2JZAlizDv7qWfdvhCRg/viewform